Bošnjak među Baskijcima: Kodro potpisao za Athletic Bilbao!

Bošnjak među Baskijcima: Kodro potpisao za Athletic Bilbao!

 

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro napravio je odličan transfer. Njegov novi klub je iz najjače lige svijeta, španske Primere.

Athletic Club Bilbao je ponos Baskije.  Klub u kojem igraju uglavnom etnički Baskijci (tek pet ili šest koji to nisu u preko 120 godina kluba, ali i oni su bili na neki način vezani za područje Baskije) sada je u svoje redove doveo Kodru mlađeg.

Kenan je rođen u San Sebastianu, Baskiji. U klubu iz tog grada (Real Sociedad) svojevremeno je uspješno igrao njegov otac Meho Kodro, tu se i oženio.

Nadamo se da će Kenan Kodro dobiti priliku u novom klubu i pokazati da nije slučajno reprezentativac.

View this post on Instagram

#OngiEtorriKenan? #AthleticClub

A post shared by Athletic Club (@athleticclub) on

(MiruhBosne)

 

Previous IT sektor u Bosni i Hercegovini jača zahvaljujući povratnicima
Next KS -Sufinansiranje zapošljavanja branilaca, doktora, IT programera

You might also like

SPORT

N/FS BiH dijelit će letak navijačima: Protiv Izraela pokažimo da volimo domovinu

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) za utakmicu “visokog rizika” protiv Izraela štampao je poseban letak koji će biti podijeljen navijačima koji 12. juna dođu na stadion “Bilino polje”

SPORT

Druga pobjeda mladih bosanskih hokejaša na prvenstvu u sarajevskoj Zetri

17. je u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju za reprezentacije koje se takmiče u grupi B treće divizije. U prvoj utakmici prvenstva snage su

SPORT

Taekwondo: Seniorska bronza za Adu Avdagić sa EP-a!

Ada Avdagic osvojila je bronzanu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u olimpijskom taekwondou. Ovo je ukupno četvrta seniorska medalju u Olimpijskom taekwondou za Bosnu i Hercegovinu. Taekwondo savez BiH je