Brandovi iz «BH. korpe» Hoše marketa poklon akcijom nagradili povjerenje potrošača

Brandovi iz «BH. korpe» Hoše marketa poklon akcijom nagradili povjerenje potrošača

 

Domaći brandovi iz BH. korpe Hoše marketa podjelom svojih proizvoda prvog dana ljeta nagradili su povjerenje potrošača i podršku koju građani daju kampanji «Kupujmo domaće. Tako je danas ispred marketa AS Socijalno iz BH. korpe poklonjeno oko 1.000 proizvoda kompanija Meggle, Dukat Banja Luka, AS Jelah, Violeta, Akova, Sprind i Dita Tuzla. 

 

Građani su dobili na poklon Meggle tekući jogurt, vodu Oazu, Violetine poklon paketiće sa malim omekšivačem i maramicama, Akovine salame i paštete, Sprindove jufke i peciva, Ditin Arix, Deon deterdžent za veš, kao i blic staklo, te Orlando omekšivače, Hellena tečni sapun i Max clean deterdžente za suđe kompanije Dukat iz Banja Luke.

«Odabrali smo prvi dan ljeta kao Dan BH. korpe i nagovještaj pozitivnih promjena kako bismo zajedno sa našim partnerima ovom poklon akcijom još jednom se zahvalili za podršku koju potrošači pružaju našem projektu i kampanji „Kupujmo domaće“. Razina svijesti o potrebi kupovine domaćih brandova raste iz dana u dan, i ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez potrošača koji na ovaj način daju svoj doprinos razvoju domaće privrede. Drago nam je da smo i sami mogli doprinijeti tome, te da je ovaj naš projekat zaživio i da je za kratko vrijeme dobio podršku domaćih proizvođača ali i građana», izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc d.o.o.

Projekt «BH. korpa” Hoše komerc marketa pokrenut je u cilju dodatnog promoviranja domaćih kvalitetnih brandova.  Dosadašnji rezultati ovog projekta koji traje nešto duže od godunu dana su da je interes potrošača sve veći, a povećanje indeksa prodaje je 70 do čak 100 posto. Kroz BH. korpu do sada je prošlo više od 150 različitih artikala domaćih proizvođača.

U okviru ove kampanje u BH. korpi su se do sada našli brandovi sa oznakom «Made in BiH» proizvođača kao što su AS Jelah, Meggle, Milkos, Poljorad, Agromil, MI99, Ovako, Perutnina Ptuj, Jusuf Bey, Menprom, Bajra, Madi, Swity, Violeta, Kent, Master, Pak Centar, All Aksa, Max Clean, Tisal, Lila, Hellena, Klas, Jami, Sprind,, Pak Rampart, Coly, Mlin Ustikolina, Smajić, Vispak, Bosnaplod, Sarajevska pivara, Zlatne kapi, Merdijan, Kuća prirode, Dita, Agrokomerc i Hoše komerc.

Projekat „BH. Korpa“ nastavlja sa podrškom domaćim brandovima tako što će tokom čitave godine svakih 15 dana na akciji nuditi novih 5 domaćih proizvoda. Na jesen je planiran redizajn BH. korpe koja će nakon mušepki kao jednog od tradicionalnih simbola naših kuća i mahala koje su obilježile našu prvu BH. korpu, također podsjećati na bogato kulturno nasljeđe Bosne i Hercegovine», navodi se u saopćenju kompanije Hoše komerc.

Previous Čamdžića kuća u Puračiću – jedna od rijetkih sačuvanih brvnara sa čardakom
Next Univerzitet u Sarajevu promovisao 81 doktora nauka i umjetnosti (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

‘BiH je uvijek bila jedno društvo, jedna kultura i bosanskohercegovački Jevreji su njen sastavni dio preko pet stoljeća’

U sarajevskoj Vijećnici predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dogradonačelnik Samir Avdić susreli su se sa predsjednikom JKPHD “La Benevolencije” Vladimirom Andrleom i direktorom arhiva Jevrejske

NAŠI DANI

Galić: Čović i njegovi HB kriminalci i lešinari ne odustaju od rušenja Bosne i Hercegovine

  Štefica Galić, aktivistica i humanistkinja, borac protiv fašizma svih boja, žena koja je 1993., u jeku kampanje etničkog čišćenja u Hercegovini, rizikujući živote članova porodice, zajedno sa suprugom Nediljkom, spašavala komšije Bošnjake u

NAŠI DANI

Tokom oktobra mjeseca oko 3.500 sarajevskih srednjoškolaca posjetilo Srebrenicu

  Posljednjeg dana oktobra ove godine završena je aktivnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, koja se odnosila na posjetu učenika srednjih škola Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari. U periodu