BS Telecom Solutions Sarajevo dobio posao u Holandiji

BS Telecom Solutions Sarajevo dobio posao u Holandiji

Vodeća IT kompanija u Bosni i Hercegovini i regionalni lider na polju izrade ITS softvera, IoT i smart city rješenja BS Telecom Solutions Sarajevo, dobila je posao na održavanju ITS opreme u najdužem cestovnom tunelu u Holandiji.

Riječ je o sistemu tunela Roermond i Swalmen na autocesti A73 u Holandiji, koji su zajedno dugi gotovo tri kilometra. Sarajevska kompanija odabrana je za partnera od strane renomirane holandske kompanije Vialis, koja i sama posjeduje višedecenijsko iskustvo u upravljanju različitim saobraćajnim sistemima.

Nakon ulaska na tržište Holandije, usluge i proizvodi BS Telecom Solutions svoje mjesto našli su na tržištima sedam država na dva kontinenta.

Mirza Varatanović, direktor BS Telecom Solutions ističe ovaj posao, jer su direktno pozvani da dostave ponudu od strane holandske kompanije kao rezultat preporuka poslovnih partnera sa kojim su sarađivali na sličnim projektima u regiji.

– “Naše strateško opredjeljenje jeste širenje poslovanja na međunarodnom tržištu. Pored razvoja i implementacije za nas su bitni i projekti održavanja kako bi investitor, kao i sami korisnici imali najbolje rezultate tokom eksploatacije sistema. Posjedujemo ugovore za održavanje sistema na svim tržištima na kojima poslujemo. Naši proizvodi zadovoljavaju najstrožije standarde, naši radnici posjeduju izuzetno znanje i vještine i naše cijene softvera, implementacije i održavanja su jedinstvene za sva tržišta na kojima nastupamo. Upravo zbog toga očekujemo da ćemo uskoro osigurati značajne poslove i u drugim državama Evropske unije, rekao je Varatanović.

Uprkos problemima usljed korona virusa i lockdown-a iza BS Telecom Solutions je uspješna godina sa novim ugovorima na međunarodnom tržištu. BS Telecom Solutions, koji je u vlasništvu inženjera kojima je zaposlenje u kompaniji bilo prvo zaposlenje nakon završetka fakulteta i zajedno su skoro 20 godina sa istom vizijom razvoja kompanije, nastavlja trend rasta broja uposlenika. Tokom pandemije korona virusa proširen je tim sa novih 18 inženjera čime je povećan kapacitet realizacije. Kao jedan od lidera na IT sceni Bosne i Hercegovine BS Telecom Solutions član je američke privredne komore AmCham BiH i BIT Alijanse, piše Indikator.ba.

Previous Adnan Ćatić večeras ponovo u ringu
Next Lavrov vraća poklon koji mu je Dodik darivao

You might also like

Ekonomija/Biznis

Nihad Čaušević, magistar produkt dizajna: Nakon studiranja u Maleziji i života u Švedskoj, pokrenuo biznis u domovini

U okviru Preduzetničkog fonda za mlade dodijeljena su sredstva za pokretanje biznisa za četvero mladih ljudi s područja općine Centar Sarajevo. Potpisani su ugovori u ukupnoj vrijednosti od 48.500 KM,

Ekonomija/Biznis

ASA Šped i Veritas Automotive šire poslovanje, slijede i nova radna mjesta

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sastao se danas sa predstavnicima proizvodnih i skladišniih kompanija ASA Šped i Veritas Automotive d.o.o. Inače, kompanija Veritas Automotive d.o.o posluje u Rajlovcu

Ekonomija/Biznis

„Igman“, d.d. Konjic: Dogovoren izvoz municije u Pakistan u vrijednosti tri miliona dolara

Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije “Igman” Konjic će izvesti u Pakistan nove količine municije u vrijednosti  tri miliona dolara. Kako je za Fenu potvrdio ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici