Cazin: Zanimljiva izložba na otvorenom povodom Dana državnosti

Cazin: Zanimljiva izložba na otvorenom povodom Dana državnosti

Danas su Cazinjani pozitivno iznenađeni jedinstvenom izložbom na otvorenom koja je “osvanula” u samom centru grada Cazina.

Riječ je o izložbi autora-slikara i umjetnika Husnije Topića, a koja je postavljena povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovo je jedan zanimljiv, umjetnički način obilježavanja ovog važnog datuma u historiji naše države.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je topic-cazin.jpg

Topić je poznat po svojim neobičnim radovima koji krase mnoge domove u Krajini, a rođen je u Cazinu 1965. godine. Bosanskohercegovački je likovni umjetnik, slikar, član ULUBIH. Živi i radi u rodnom gradu gdje i stvara svoja umjetnička djela koja izlaže u državi i inostranstvu. Zaposlen je u Osnovnoj školi “Cazin II” gdje predaje likovnu kulturu od 1990. godine.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je topic.jpg

Djelo Husnije Topića je po svemu jedinstveno i unikatno i po njegovom stvaranju prepoznaje se krajiška narav i na njegovim platnima, oslikava se veliki mukotrpan rad, pa se sve ono što osjeća i što je kroz djetinjstvo osjećao prenosi na platno jedinstvenim načinom rada.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 20191123_120006.jpg

Pored epske tematike istraživač je bosanske etnologije, bosanskih arabeski, starih pergamenata, rukopisa i izgled drevnih građevina.

Izvor: Cazin.net

Previous Bolja veza između Tuzle i Sarajeva: Završeni svi radovi na prijevoju Karaula
Next Kanada: Povodom Dana državnosti počast našoj državi u Hamiltonu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Prirodne ljepote Hercegovine (FOTO)

Lijepo vrijeme i najbolja najava proljeća, usmjerili su proteklog vikenda hiljade ljudi na hercegovačke turističke bisere. Osim uobičajeno dobro posjećenog Mostara, veliki broj turista obradovao je domaćine u Počitelju, Blagaju,

BAŠTINA

Ljepota hamama – Hamam muzej u Mostaru (FOTO)

  Odlazak u hamam bio je širom Bosne i Hercegovine tradicija. I muškarci i žene posjećivali su ga radi relaksacije i druženja, a narodna medicina je hamam uvažavala kao mjesto

BH RAZGLEDNICA

Bosanske ljepote: ŠATOR I CINCAR (FOTO)

Udruženje za podršku i razvoj sportskog turizma Avantur, nakon prošlogodišnje ekskurzije u Lukomiru, ove godine obilazi Umoljane (prva grupa), a druga grupa je boravila u kampu na Šatorskom jezeru i