Čelnici novinskih agencija iz cijele Evrope obišli znamenitosti Sarajeva

Čelnici novinskih agencija iz cijele Evrope obišli znamenitosti Sarajeva

Protekle sedmice FENA je bila domaćin proljetne konferencije i godišnje skupštine Evropske asocijacije novinskih agencija (EANA). Direktori vodećih agencija iz većine evropskih zemalja proveli su u Sarajevu tri dana, a osim radnog programa, bila je to prilika da se upoznaju i s bogatim kulturno-historijskim naslijeđem Sarajeva, odnosno Bosne i Hercegovine.

FENA je u suradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo organizirala obilazak grada, kako bi čelnicima novinskih agencija iz cijele Evrope što više približili sve ono što u ovaj grad privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta.

Direktor belgijske novinske agencije (Belga) Patrick Lacroix kazao je da je Sarajevo vrlo lijep i inspirativan grad te da predstavlja raskrsnicu Evrope. Predsjednik Evropske alijanse novinskih agencija (EANA) i direktor austrijske agencije APA, Clemens Pig istakao je da ga je posebno dojmilo arhitektonsko remek dijelo sarajevske Vijećnice u kojoj je bio priređen i doček učesnicima konferencije.

FOTO FENA /Amer Kajmović

Previous Godišnjica zločina u Zaklopači: Gotovo identična sudbina stanovnike Zaklopače je zadesila i 1942.
Next Bosanska teniserka na turniru u Francuskoj pobijedila favorizovanu Amerikanku, osvajačicu US Opena

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vodopad Blihe: Prirodni dragulj Sanskog Mosta

Sanski Most je grad smješten na istoku Unsko-sanskog kantona, prepun kulturno-historijskih znamenitosti i prirodnih bogatstava. Osim rijeke Sane, grad leži na još osam rijeka među kojima i rijeka Bliha, koja

BH RAZGLEDNICA

Prenj je najljepši zimi! (Foto)

Prenj definitivno jeste čaroban zimi, kažu alpinistice  Hasna Smječanin i Sanja Korać iz sarajevskog PSD “Energoinvest”  koje su uz kolege Dinu Karadžu iz Sarajeva i Džemala Ćesira iz Mostara bile

BH RAZGLEDNICA

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025.

 Radovi na mostarskom hotelu Hilton, nekadašnjem kultnom hotelu Neretva, su u punom jeku, sređuju se ukrasi na fasadi, a otvaranje je planirano početkom naredne godine.