Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Privode se kraju radovi na izgradnji drugog fudbalskog stadiona sa umjetnom travom, tribinama i svlačionicama u kompleksu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Stadion dimenzija 70 puta 40, namijenjen je za održavanje fudbalskih utakmica za mlađe selekcije – U13, moći će se koristiti kao tri manja fudbalska terena.

Second Slide

Već su postavljeni reflektori i umjetna trava, iscrtani tereni, a u toku je postavljanje golova i uređenje pristupnih staza i stepeništa, kao i završni radovi na uređenju svlačionica i toaleta u obližnjem objektu.

U narednim danima slijedi postavljanje ograde oko igrališta i tribina, kao i uređenje prostora oko sportskog terena, nakon čega će stadion biti stavljen u funkciju.

Second Slide

Stavljanjem u funkciju još jednog stadiona sa umjetnom travom, dodatno će se obogatiti sadržaji u Centru „Safet Zajko“ koji je otvoren prije četiri godine i omiljeno je mjesto mnogobrojnih stanovnika Novog Grada, Sarajeva i turista.

Godišnje ga posjeti više od 300.000 posjetilaca kojima je na raspolaganju mnoštvo sadržaja, počev od atletske staze, fudbalskih i košarkaških terena, dječijih igrališta, teniskih i terena za odbojku na pijesku, adrenalin parka, do šetnica, šadrvana i klupa za odmor, te drugih sadržaja.

Za izgradnju stadiona i rekonstrukciju objekta za potrebe izgradnje svlačionica i toaleta iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je 750.000 KM.

Previous Bogićević: Pudarić je bio čovjek rijetke pameti i kulture
Next Džaferović poslao poruku građanima povodom proglašenja pandemije koronavirusa (VIDEO)

You might also like

SPORT

Jedan od najsnažnijih ljudi svijeta: Vraćam se iz Švedske u Bosnu!

Strongman Nedžmin Ambešković gostovao je na Face TV. Ambešković je nedavno pobudio pažnju javnosti učešćem na prestižnom takmičenju održanom na londonskom Wembleyu.

BH RAZGLEDNICA

Prokoško jezero (FOTO)

Skriveno od mnogih, Prokoško jezero smjestilo se na planini Vranica na visini od 1.636 metara. Udaljeno je 22 km od centra gradića Fojnica, između dolina rijeka Vrbasa i Bosne. Ledničkog

SPORT

Taekwondo: Ada Avdagić najbolja svjetska juniorka do 42 kilograma

Ada Avdagić, reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Taekwondo kluba Sarajevo, rangirana je na prvo mjesto rang liste WTE rankinga u kategoriji juniora do 42 kilograma, javlja AA. Sjajni rezultati