Čestitka direktorici koja zabranom proslavljanja praznika ujedinjuje povratnike

Čestitka direktorici koja zabranom proslavljanja praznika ujedinjuje povratnike

U Doboj Istoku juče i danas su osvanule dvije personalizirane čestitke uoči Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Mevlida, sretan ti 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” – piše na bilboardima između sela Klokotnica i Brijesnica u Opštini Doboj Istok.

Anonimni autor za Preporod.info je potvrdio da je čestitka upućena “direktorici” (op.a: Osnovne škole “Petar Kočić” u selu Sjenina Rijeka kod Doboja), te pojašnjava da je čestitka iskrena, iako odiše sarkazmom.

Bez da je imenovao direktoricu Mevlidu Dervišefendić, izrazio je nadu da će čestitka izazvati pozitivne emocije prema domovini. S obzirom na to da živi u Gračanici, bilboarde će zasigurno vidjeti već u ponedjeljak, osim ako odluči proslaviti Dan nezavisnosti BiH. U tom slučaju, vidjeće ga tokom narednih sedam dana, u prolasku prema školi.

– Ja se ovom čestitkom zahvaljujem što je nas Bošnjake dodatno motivisala. Mnoge je upravo svojim postupcima podsjetila da nije dovoljno voljeti svoju domovinu. Osim što je još više volimo i poštujemo, podsjetila nas je da se moramo neprestano boriti za zemlju u kojoj živimo i koja je naša domovina – kaže autor, s molbom da ostane anoniman.

Direktorica Mevlida Dervišefendić, kao i škola u kojoj je zaposlena, u fokus javnosti je došla početkom godine nakon što je smanjila vladanje učenicima koji nisu došli na nastavu 25. novembra, obilježavajući državni praznik Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu njenu odluku je poništila nadležna inspekcija pa su roditelji pristali na povratak učenika na nastavu ali i dalje ne odustaju od zahtjeva za smjenom direktorice Dervišefendić.

Na pozive da prokomentariše čestitku direktorica Dervišefendić nije reagovala.

Previous Gradonačelnik Sarajeva posjetio lokaciju predviđenu za izgradnju nacionalnog stadiona
Next Sapna: Otkriveno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH

You might also like

NAŠI DANI

ZA DAN DRŽAVNOSTI BiH SARAJEVO SE SPAJA NA AUTOPUT

  Radovi na izgradnji Sarajevske obilaznice privode se kraju, a kompletna moderna saobraćajnica na zapadnom ulazu u glavni grad Bosne i Hercegovine, trebala bi vrlo brzo biti u funkciji. Njenim

SANDŽAK

Sandžačke općine novac za novogodišnje slavlje daju u humanitarne svrhe

Lokalne samouprave u sandžačkim općinama će novčana sredstva predviđena za novogodišnje slavlje na otvorenom i estradu preusmjeriti u humanitarne svrhe U gradovima regije Sandžak za doček Nove godine neće biti

NAŠI DANI

Svjetski mediji: Sud UN-a osudio bivše Miloševićeve pomagače za ratne zločine

UN sudije osudile su u srijedu dvojicu muškaraca za ratne zločine zbog njihove uloge u finansiranju i opremanju srpskih milicija tokom raspada bivše Jugoslavije, u završnom slučaju pred sudom iz