CNN: Među 10 najljepših evropskih putovanja vozom ruta Sarajevo – Mostar

CNN: Među 10 najljepših evropskih putovanja vozom ruta Sarajevo – Mostar

Tu se rodio pokret “sramota letenja” i nije ni čudo — Evropa je dom vrhunske željezničke mreže, uključujući neka zaista spektakularna putovanja koja su sama po sebi odmor. Evo 10 najljepših vožnji – piše američki CNN.

Za nas je posebno interesantno da se među odabranim našla i linija iz glavnog grada prema jugu naše zemlje, a svakako nije prvi put u sličnim preporukama.

02 europe train journeys gallery SWAP
Ruta Sarajevo-Mostar vodi vas kroz kanjone isklesane smaragdnom rijekom Neretvom

-Put između hirovite prijestolnice Bosne i njenog turističkog meda, lijepog Mostara, dovoljno je lijep; ali dvosatno putovanje vozom je drugi nivo, koji se proteže ispod zelenih mini planina i razbijenih litica dok prati smaragdnu rijeku Neretvu. Stići ćete u Mostar – jedan od omiljenih malih gradova CNN Travel-a u Evropi – malo uzvodnije od poznatog mosta, koji su izgradili Osmanlije prije nego što su ga hrvatske snage uništile 1993. godine i koji je ponovo izgrađen kamen po kamen 2004. godine, navodi se u opisu.

Na listi su još:

-Derry-Coleraine, S. Irska;

-Firenca – Napoli, Italija;

-Barcelona – Montserrat, Španija;

-Semmering, Austrija;

-Bohinj, Slovenija;

-Bergen, Norveška;

-Nica – Ventimiglia, Francuska/Monako/Italija;

-West Highland, Škotska te Lidköping – Mariestad, Švedska.

Previous Porodica Muamera Zukorlića tvrdi da je on otrovan
Next Kina vrši polutajnu isporuku projektila Srbiji

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Zimska čarolija na Skenderiji u punom sjaju (Video)

Kantonalno javno preduzeće Centar Skenderija i ove godine je priuštilo Sarajlijama uživanje u Zimskoj čaroliji na Skenderiji. Ove godine, pored najvećeg klizališta na otvorenom i čarobnih svjetlosnih dekoracija, najmlađi, pa

BH RAZGLEDNICA

Poniji, atrakcija u bosanskogradiškom selu Elezagići

Boro Klincov (57), iz gradiškog sela Elezagići prije tri godine počeo je da uzgaja šetlandske ponije, a njegovo imanje česta je stanica prolaznicima, naročito kada na pašnjak izvede svih 11

TURIZAM

Rekordan broj posjetilaca Nacionalnog parka smaragdne Une (VIDEO)

  Nacionali park “Una” je u 2017. godini zabilježio rast u svim segmentima poslovanja i to je najuspješnija godina do sada – kazao je Feni direktor Parka Amarildo Mulić.