Crna Gora sjutra dobija novu Vladu, Abazović saopštio imena ministara

Crna Gora sjutra dobija novu Vladu, Abazović saopštio imena ministara

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović zvanično je predložio strukturu i sastav Vlade, o kojoj će se sjutra izjašnjavati poslanici na sjednici Skupštine na Cetinju. Abazović je to učinio na osnovu dostavljenog Programa rada 43. Vlade Crne Gore i programskih opredjeljenja, javlja AA.

U novoj Vladi biće predstavnici GP URA, SNP-a, SDP-a i manjinskih partija. Vlada će, kako je to i ranije najavljeno, imati 18 ministarstava, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja.

Kada je riječ o resorima, u odnosu na dosadašnju strukturu Vlade, povećan je broj resora sa 12 na 18. Resori u novoj Vladi Crne Gore biće Ministarstvo pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo finansija, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Ministarstvo evropskih poslova, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo kapitalnih investicija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo sporta i mladih, Ministarstvo javne uprave, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ministarstvo Ijudskih i manjinskih prava, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i dva ministra bez portfelja.

Ukoliko Vlada sjutra bude izglasana, premijer će biti Abazović iz GP URA, dok je za potpredsjednicu Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarku evropskih poslova predložena Jovana Marović, takođe iz URA-e. Za potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Vladimir Joković iz SNP-a, a za potpredsjednika Vlade zaduženog za politički sistem i unutrašnju politiku i ministra odbrane Raško Konjević iz SDP-a.

Za potpredsjednika Vlade zaduženog za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija predložen je Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke.

Kandidat za ministra pravde je Marko Kovač iz SNP-a, za ministra unutrašnjih poslova Filip Adžić (URA), ministra finansija Aleksandar Damjanović (SNP), ministra vanjskih poslova Ranko Krivokapić (SDP), za ministra ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović (URA).

Za ministra sporta i mladih predložen je Vasilije Lalošević iz SNP-a, za ministra javne uprave Maraš Dukaj iz Albanske alternative, za ministra rada i socijalnog staranja Admir Adrović iz Bošnjačke stranke, dok je za ministra prosvjete predložen Miomir Mijo Vojinović iz SNP-a.

Kandidat za ministra zdravlja je Dragoslav Šćekić iz SNP-a, dok je kao nestranačka ličnost za ministarku kulture i medija predložena Maša Vlaović.

Za ministarku ekologije, prostornog planiranja i urbanizma predložena je Ana Novaković-Đurović (URA), dok je kandidat za ministra za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka iz Demokratske partije.

Kao nestranačka ličnost za ministarku nauke i tehnološkog razvoja predložena je Biljana Šćepanović.

Za ministre bez portfelja predloženi su Zoran Miljanić iz organizacije CIVIS i Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative.

Previous Donfried: SAD ne nastoje uništiti RS, ali neće stajati po strani dok njeno rukovodstvo nastoji razbiti državu
Next Edhem Čustović dobitnik jedne od najprestižnijih nagrada u svijetu za mlade inženjere

You might also like

NAŠI DANI

Jusuf Nurkić donira 100 tona hrane

Organizacija Pomozi.ba na 1. mart je objavila da će naš Jusuf Nurkić donirati ovaj put 100 tona hrane, a podsjećaju da je “Nurk” u jeku pandemije prošle godine donirao 120

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica drugog masakra na Markalama: Sjećanje na 43 ubijenih građana Sarajeva

Minobacačka granata ispaljena sa srpskih položaja iz pravca Trebevića, eksplodirala je kod sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu 1995. godine i ubila je 43, a teško ranila 84 građana Sarajeva Građani

NAŠI DANI

Kako vodič u Dubrovniku laže o Bosni i Hercegovini

Uvijek poželjni Dubrovnik. Džaba što je kafa četiri eura, boca vode u pekari tri puta skuplja od one u marketu.  Džaba što te konobar, tek “šljego” iz neke hercegovačke zabiti,