Da l’ je Bosna dženneta dio!? U Sarajevo sletjele dvije nove aviokompanije iz zemalja Golfskog zaljeva

Da l’ je Bosna dženneta dio!? U Sarajevo sletjele dvije nove aviokompanije iz zemalja Golfskog zaljeva

SalamAir, aviokompanija iz Omana sa sjedištem na međunarodnom aerodromu Muscat, započela je sa redovnim letovima za Sarajevo.

Po trenutnom planu, letovi će se odvijati dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, modernim avionima A320 neo. SalamAir kroz inovativan poslovni model, značajno širi povezanost Omana, te po prvi put omogućuje i direktnu vezu sa Sarajevom. Putnici iz Omana su i do sada bili redovni gosti na linijama za Sarajevo, ali će ova veza sigurno doprinijeti da njihov broj bude i veći.

I aviokompanija Air Arabia Abu Dhabi u ponedjeljak je uspostavila letove između Sarajeva i Abu Dhabi-a.

Letovi će se odvijati tri puta sedmično i to ponedjeljkom, srijedom i subotom do 11. septembra 2021.Aviokompanija Air Arabia Abu Dhabi je zajednički poslovni poduhvat Air Arabia sa Etihad Airways-om, a kompanija je počela sa letovima prošle godine. Namjera osnivača ove kompanije je da se poznati kvalitet usluge aviokompanije Air Arabia kao vodećeg low cost carrier-a na Bliskom istoku, omogući i putnicima koji putuju iz i za Abu Dhabi.

-Glavni bosanski grad i gradove zemalja Golfskog zaljeva sada povezuje osam aviokompanija – tri iz UAE, dvije iz Kuvajta te po jedna iz S. Arbije, Bahrejna i Omana.

Tako je Sarajevo direktnim aviolinijama povezano sa svim arapskim zemljama Perzijskog zaljeva, izuzev Katara, čija nacionalna aviokompanija još nije obnovila liniju nakon prekida uzrkovanog pandemijom.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina privlače brojne arapske turiste, tokom ljetnih mjeseci uglavnom. Obilje prirodnih ljepota, vode i zeleni krajolici, posebno oduševljavaju goste iz ovog dijela svijeta.

Turizam je u Bosni Hercegovini, do 2020., bio najbrže rastuća grana privrede.

Previous Sarajevo Basket Meeting: Kako se budila košarka na olimpijskoj ljepotici
Next Crnogorski mitropolit Mihailo: Boje se reparacije, zbog toga odbijaju priznati genocid u Srebrenici

You might also like

TURIZAM

Pruga Sarajevo-Mostar među 18 najljepših i najatraktivnijih na svijetu!

  Vožnja željezničkom prugom od Sarajeva do Mostara uvrštena je među 18 najljepših na svijetu prema izboru uglednog britanskog lista „Guardian“, otkriva Nezavisni istraživački centar NICK. Pruga od Sarajeva ka

BAŠTINA

Velika prilika za promociju kulturnog nasljeđa kroz projekt ‘Pronacul’

 Velika prilika za promociju i valorizaciju kulturnog nasljeđa došla je kroz implementaciju projekta ‘Pronacul’ – Promocija prirodnog i kulturnog naslijeđa u svrhu razvoja održivog turizma u zaštićenim područjima. Riječ je

TURIZAM

Počeo Prvi međunarodni sastanak turističkih operatera ‘Meet Up Sarajevo’ (VIDEO)

  Prvi međunarodni sastanak turističkih operatera “Meet Up Sarajevo” okupio je danas u Sarajevu predstavnike turističkih agencija i medija iz cijelog svijeta kako bi se upoznali o turističkoj ponudi Sarajeva