Da se duša Bosnom napuni! Vožnja BH Vozom od Čapljine do Sarajeva (VIDEO)

Da se duša Bosnom napuni! Vožnja BH Vozom od Čapljine do Sarajeva (VIDEO)

Popularni YouTube kanal “dulevoz”, koji objavljuje snimke vožnji vozovima na Balkanu i Evropi, počastio je svoje mnogobrojne pratioce videom vožnje vozom od Čapljine do Sarajeva.

Video je snimljen iz kabine Talgo voza Željeznica FBiH, a za nekoliko mjeseci pogledalo ga je skoro 350 hiljada ljudi. Video je dobio i veliki broj pozitivnih komentara gledalaca iz čitavog svijeta koji su oduševljeni viđenim krajolikom.

Riječ je o pruzi dugoj 163 kilometra, na kojoj se nalazi 99 tunela i 65 mostova. Opisuje se da je najljepši dio putovanja onaj kroz kanjon rijeke Neretve, te trenutak kada se voz krene penjati na planinu između Sarajeva i Konjica. Podsjećamo da je britanski „Guardian“ ovu dionicu pruge proglasio jednom od najljepših na svijetu.

Previous Poljoprivredna proizvodnja bračnog para Hodžić: Sve što proizvedemo, stanovništvo u Kladnju kupi
Next Potvrđena optužnica za genocid u predmetu Milomir Savčić

You might also like

TURIZAM

Turizam u SBK sve popularniji: Fojnica interesantna u više segmenata (Video)

  Turizam je popularna privredna grana u SBK, a jedan od gradova koji uživa benefite upravo od turizma je Fojnica. -Reumal radi punom parom, ističe načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

BH RAZGLEDNICA

Rijedak fenomen kod Bosanskog Petrovca koji oduzima dah (VIDEO)

Dron.ba je ove nedjelje za N1 iz zraka snimio rijetki fenomen zvani “vrtače”. Ovaj fenomen je prisutan u selu Kapljuh kod Bosanskog Petrovca. Kapljuh je naseljeno mjesto u Bravskom polju,

BH RAZGLEDNICA

Zaleđeni vodopad Skakavac, Sarajevo (VIDEO)

  Vodopad Skakavac jedan je od najpopularnijih vodopada u Bosni i Hercegovini i omiljena turistička destinacija mnogobrojnim građanima, ali turistima koji dolaze u Sarajevo. Ekipa Dron.ba u saradnji sa N1