Dan nezavisnosti: Iznad Mostara se zavihorila jedna od najvećih zastava Bosne i Hercegovine

Dan nezavisnosti: Iznad Mostara se zavihorila jedna od najvećih zastava Bosne i Hercegovine

 

 Na brdu Fortica iznad Mostara u sklopu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je otvoren rekreacijsko-avanturistički park s biciklističkim stazama gdje se zavihorila i jedna od najvećih državnih zastava Bosne i Hercegovine, prenose agencije.

Svečanosti koja je započela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine na Fortici nazočili su brojni visoki dužnosnici sa svih nivoa vlasti među kojima predsjedavajući vijeća ministar BiH Denis Zvizdić i član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji su presijecanjem vrpce park proglasili otvorenim, te zastavu na jarbolu od 30 metara visine s dimenzijama šest puta 12 metara nazvali novim dizanjem Bosne i Hercegovine.

“Zastava je velika jednako kao ona na Humu u Sarajevu, ali nisu svi podnijeli jednak teret borbe u Bosni i Hercegovini. Mostarci su zaista velik teret iznijeli i evo nastavljaju da pokazuju koliko vole svoju zemlju. Čestitam im na tome i ponosan sam na njih i ovu zastavu”, kazao je Izetbegović.

Zastava na Fortici iznad Mostara, kako je kazao, jedan je od simboličnih pokazatelja da se Bosna i Hercegovina ponovno podiže. To je, dodao je, pokazao i jučerašnji dan u Sarajevu kad su došli čelnici Evropske unije da preuzmu upitnik.

“Pokazali smo da možemo kad se dogovorimo i kad smo složni”, ističe Izetbegović.

Napomenuo je preko hiljadu službenika radilo sedam mjeseci na odgovorima za taj upitnik.

  U Mostaru je danas pao prvi ovogodišnji snijeg i  dodatno uljepšao grad na Neretvi…

Previous Sinkro u martu otvara novi pogon na Ilidži – Posao za 200 ljudi do kraja godine
Next Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano obilježen u Norveškoj

You might also like

NAŠI DANI

Željeznice FBiH povezuju BH Vozom Sarajevo, Tuzlu i Banju Luku

Željeznice Federacije BiH od 1. augusta BH Vozom će povezati Sarajevo, Tuzlu i Banjaluku, saopćila je Uprava Željeznica FBiH nakon uspješno okončanih neophodnih priprema i postignutog sporazuma sa Željeznicama RS.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježavanje godišnjice zločina u logoru Sušica – kroz ovaj logor je prošlo i bilo zatvoreno oko 8.000 osoba

Tradicionalnim “Maršom povratka – putem spasa” Turalići -Sušica počelo je obilježavanje 29. godišnjice zločina nad logorašima zloglasnog logora Sušica u Vlasenici, javlja AA. U sklopu obilježavanja, nakon tradicionalnog marša održana

NAŠI DANI

Kancelar Nehammer i ministar Cikotić o jačanju bilateralnih odnosa Austrije i Bosne i Hercegovine

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu sa austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom. Ovaj sastanak je nastavak jačanja bilateralnih i regionalnih odnosa u oblasti sigurnosti i