DDC MLS iz Sarajeva uposlit će oko 150 novih radnika u 2020.

DDC MLS iz Sarajeva uposlit će oko 150 novih radnika u 2020.

Jedna od vodećih kompanija u oblasti industrije informacionih tehnologija u Bosni i Hercegovini, DDC MLS d.o.o. Sarajevo, čija je djelatnost outsourcing poslovnih procesa, očekuje stabilan rast do kraja 2020. i prijem novih 100 do 150 radnika, uprkos pandemiji koronavirusa.

Kompanija DDC MLS d.o.o. Sarajevo članica je poznate međunarodne DDC Grupacije, koja ima više od 30 godina iskustva u globalnom Business process outsourcing (BPO) sektoru i zapošljava hiljade radnika koji govore više od 40 jezika.

Iako je na samom početku pandemije koronavirusa, kompanija imala određene negativne efekte poput odgađanja početka novih projekata, te zabranu putovanja u cilju razvijanja novih poslovnih prilika, prema riječima Kemala Babića, direktora DDC MLS d.o.o. Sarajevo, nije došlo do pada u poslovanju i u aprilu ove godine zaposlili su 15 novih radnika.

U naredna tri mjeseca uposlit će još 50 ljudi

„Aktivirali smo plan kontinuiteta poslovanja, te uspješno organizirali rad od kuće za svih 500 usposlenika i time omogućili neometan radni proces. Samim time nije došlo to disrupcije u poslovanju i kompanija je nastavila raditi u istom obimu kao i prije pandemije. Također, nikome od zaposlenih nismo podijelili otkaze, nego smo u aprilu uposlili novih 15 radnika, a u naredna tri mjeseca imamo u planu da uposlimo još 50 osoba”, kaže Babić.

Prioritetni plan kompanije DDC MLS u 2020. godini je diversifikacija mreže klijenata, što će omogućiti upošljavanje novih radnika i dati dodatni podsticaj za rast kompanije.
“Diversifikacijom postojeće mreže i pronalaskom novih klijenata, očekujemo stabilan rast naše kompanije do kraja 2020., te primanje novih 100 do 150 uposlenika”, rekao je Babić.

Povećanje prihoda od 150 posto u 2019.

Izuzetno uspješna poslovna godina za kompaniju DDC MLS bila je i 2019., kada su ostvarili povećanje prihoda od 150 posto u odnosu na prethodnu godinu, te uposlili novih 200 radnika.

“Cjelokupan prihod je ostvaren kroz izvoz naših usluga na inostrana tržišta. U 2019. godini imali smo i novu ponudu usluga za klijenta iz SAD, koja je uspješno realizirana i nastavljamo daljnju saradnju. Također, istaknuo bih da smo u prošloj godini izdvojili investicije u vrijednosti oko 1,1 milion KM za nabavku nove mrežne i računarske opreme”, kaže Babić.

Međutim, kakve će globalne posljedice na ekonomiju u 2020. godini ostaviti pandemija koronavirusa još uvijek se ne zna, navodi dalje Babić i vjeruje da te posljedice neće biti dugotrajne.
“Nadamo se da pandemija neće u velikoj mjeri uticati na poslovanje naših klijenata, jer bi smo u tom slučaju imali i indirektne negativne efekte po našu kompaniju”, tvrdi Babić.

Nadležni u bh. vlasti, prema riječima Babića, trebaju što hitnije predložiti plan i set mjera, kako bi omogućili poslodavcima, kojima je zabranjen rad, da zadrže uposlene.

“Osim toga neophodno je da uvedu mjere i subvencije za poslodavce koji u ovom trenutku upošljavaju nove radnike i na taj način nastoje održati zaposlenost stanovništva i omogućiti im stabilna primanja”, naglasio je Babić.

Outsourcing za klijente iz Evrope i Sjeverne Amerike

Kompanija DDC MLS d.o.o. Sarajevo osnovana je 2014. godine, a njena osnovna djelatnost je outsourcing poslovnih procesa, odnosno unos i obrada podataka za klijente iz inotržišta, koji na taj način ostvaruju uštede. Radi se o outsourcingu skoro svih administrativnih poslova, koji zahtijevaju multijezičnost radne snage.

“Glavna karakteristika naše kompanije upravo su multijezične sposobnosti uposlenika, koje omogućavaju plasman naših usluga na tržišta Evrope i Sjeverne Amerike. Ostali faktori koji doprinose brzom rastu naše kompanije su stručnost i odgovoran pristup naših zaposlenika, te visok stepen kvaliteta usluga koje oni pružaju prema zahtjevima naših klijenata, globalnih lidera u svojim industrijama”, objašnjava Babić.

Dio poslovne strategije kompanije DDC MLS čini otvorena i konstruktivna komunikacija sa klijentima, agilnost i fleksibilost u pružanju usluga, te visok kvalitet i standard usluga.

„Radimo u industriji informacionih tehnologija koja bilježi rast iz godine u godinu. Sa razvojem tehnologija i automatizacijom procesa, dolazi do sve većih zahtjeva tehnoloških kompanija za uslugama koje nudi naša kompanija”, dodaje Babić – pišu Poslovne Novine.

Previous Historija TV - domaći tv kanal koji se bavi historijom Bosne i Hercegovine
Next Novi humani gest ambasadora naše države u Indoneziji

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina ima potencijal sama proizvoditi hranu, struju i ogrjev

Kriza na istoku Evrope, poremećeni lanci opskrbe još od vremena početka pandemije, izuzetan rast cijena energenata, a posljedično i prehrambenih proizvoda, samo su neki od razloga zbog kojih sve više

MADE IN BOSNIA-387

Luksuzna električna bicikla iz Travnika osvajaju svjetska tržišta

Kompanija GS Tvornica mašina Travnik tržištu je ponudila svoj prvi električni bicikl. Već od ranije je poznato, da ova kompanija skoro deset godina u okviru svog proizvodnog dijela, izrađuje čelične ramove za

MADE IN BOSNIA-387

Metalne konstrukcije iz naše zemlje ugrađene u najljepše objekte u Italiji, Francuskoj, Danskoj

  Pile Dujić, nakon 25 godina provedenih u Italiji, vratio se u Bosnu i Hercegovinu i u Jajcu pokrenuo privatni biznis. Osnovao je 2006. godine firmu „Metaling“ u pogonima propale