Delegacija JP Autoceste FBiH sa Vladom BPK o početku izgradnje tunela Hranjen

Delegacija JP Autoceste FBiH sa Vladom BPK o početku izgradnje tunela Hranjen

 

U ponedjeljak, 9. aprila, u 13:00 sati, u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (ul. 1. Slavne višegradske brigade) sastat će se čelnici Vlade ovog kantona sa rukovodstvom JP Autoceste FBiH. Delegacije predvođene direktorom Adnanom Terzićem i premijerom Emirom Okovićem, sastat će se kako bi razgovarali o 190 miliona maraka vrijednom projektu, tunelu Hranjen, koji će za pola smanjiti udaljenost između glavnog grada Bosne i Hercegovine i Goražda.

U delegaciji JP Autoceste FBiH bit će i izvršni direktor za projektovanje i građenje Jasmin Bučo te izvršni direktor za ekonomsko-finasijske poslove Ivica Ćurić dok će uz premijera Okovića domaćine predstavljati ministri iz kantonalne vlade i rukovodstvo Skupštine.

Rok za izgradnju tunela Hranjen je 36 mjeseci, a već je raspisan tender za prvu fazu izgradnje – proboj tunela i postavljanje podgrade, što je ujedno i najznačajniji i najzahtjevniji dio izgradnje ovakvog objekta. Cijena izgradnje u prvoj fazi je 70 miliona KM.

Izgradnja ovog tunela predstavlja historijski projekat za Goražde jer će se cestovna udaljenost ovog grada na Drini i Sarajeva sa sadašnjih 95,6 smanjiti na 56 kilometara. S obzirom na kvalitet nove trasevožnja između Sarajeva i Goražda će trajati trajati svega 45 minuta, umjesto dosadašnji sat i pol.

 

Previous Dvije okupacije, dvije odbrane: Sarajevo je opstalo!
Next Kemal Ademović: Učinili smo sve da grad bude spašen

You might also like

NAŠI DANI

Ključeve stanova dobilo 18 porodica iz kolektivnog centra u Sapni

U opštini Sapna danas su uručeni ključevi 18 novoizgrađenih stambenih jedinica, a preseljenjem ovih 18 porodica u novi objekat trajno se zatvara kolektivni centar u ovoj općini. Useljavanjem u nove

NAŠI DANI

Udruženje učitelja KS: Nećemo dozvoliti da naša djeca uče na način koleginice Pelidija

Cijenjene koleginice i kolege!Tragom informacija koja je dostupna u svim medijima, a koja se odnosi na postojanje indicija o neprofesionalnom ponašanju koleginice Pelidija Dijane, ovim putem obavještavamo članove Udruženje učitelja

NAŠI DANI