Delegacija MO i OS Bosne i Hercegovine prisustvovala obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači

Delegacija MO i OS Bosne i Hercegovine prisustvovala obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prisustvovala obilježavanja Dana šehida na mezarju Kovači, u ponedjeljak, 25. maja 2020. godine u Sarajevu.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodili su delegaciju koja je prisustvovala obilježavanju Dana šehida.

Povodom Dana šehida, veliki broj građana, imama i predstavnika Islamske zajednice u BiH na čelu sa zamjenikom resu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevakovićem, okupio se na Kovačima uz predstavnike javnog i političkog života. Obilježavanju je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Učenjem Fatihe, Jasina i polaganjem cvijeća i vijenaca odata je počast šehidima poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Dan šehida se po takvimu Islamske zajednice u BiH obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama.

Nakon polaganja cvijeća, na mezaru prvog predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, vojni imami proučili su suru Jasin, a vjerski dio programa je završen dovom, koju je proučio zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevaković.

Previous Stećci, Gvozno (Treskavica)
Next Resorni ministar u Kantonu 10: Zašto nikom nije stalo da naplatimo 15 miliona KM za korištenje voda Buškog jezera?

You might also like

NAŠI DANI

Ministar unutrašnjih poslova RH priznao: Migrante su u fantomkama tukli policajci

Ministar unutrašnjih poslova RH Davor Božinović dao je izjavu u Bruxellesu.  Potvrdio je da su muškarci koji su na granici u fantomkama tukli migrante hrvatski policajci. “Ne samo vlada, nego

NAŠI DANI

Kina: Veto SAD-a na prekid vatre u Gazi ”razočaravajući i vrijedan žaljenja”

Peking je u subotu ocijenio da je stavljanje veta SAD-a na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se poziva na trenutni humanitarni prekid vatre u Gazi “razočaravajuće i vrijedno žaljenja”, javlja

NAŠI DANI

EP: Priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka EU

  Priznavanje genocida u Srebrenici osnovni je korak na putu Srbije ka pristupanju Evropskog uniji, navodi se u amandmanu slovenačkog europarlamentarca Igora Šoltesta koji je Evropski parlament usvojio danas u okviru