‘Delta Plus’ – Sva proizvodnja iz Sane ide za Njemačku

‘Delta Plus’ – Sva proizvodnja iz Sane ide za Njemačku

 

Selo Suhača, u blizini Sanskog Mosta, posljednjih godina izrasta u središte razvoja i mjesto odakle dolaze uspješne poslovne priče poput kompanije “Delta Plus” koju je pokrenuo Elvis Smajlović, Sanjanin koji više od dvije decenije živi i radi u inostranstvu.

Direktorica Dijana Nalić pojasnila je da “Delta Plus” proizvodi PVC stolariju za međunarodno tržište, te da je nastala u saradnji sa sestrinskom firmom “Delta” GmBH iz Njemačke i poslovnim partnerima osnivača.

– Zadovoljstvo nam je što smo danas jedna pozitivna priča i što možemo reći da smo ovdje omogućili lokalnoj domaćoj radnoj snazi da radi, da se usavršava i gradi kompaniju od sredine 2017. kada smo zajedno krenuli s ovim projektom – rekla je Nalić.

Dodala je da striktni rokovi i visoki zahtjevi njemačkog tržišta određuju i njihov posao, zbog čega je izuzetno važno bilo pokrenuti kompaniju koja će pratiti te standarde, ali i obučiti radnike.

– Danas imamo oko 58 zaposlenih, uglavnom mladih ljudi, te nam je prosjek starosti oko 26 godina. Odlazaka iz Sane ima, ali postoji i veliki interes za zaposlenjem u lokalnoj zajednici – istakla je Nalić.

Uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest”, kompanija “Delta Plus” nastavlja raditi na razvoju kompanije.

– Na osnovu već ugovorenih poslova i potražnje, ukazuje se potreba za stalnim ulaganjem u tehnologiju i infrastrukturu. Ovdje želimo ponuditi alternativu mladim profesionalcima, omogućiti im adekvatnu edukaciju i priliku za napredovanje. Danas, sa takvim vrijednim timom, mi 100 posto proizvoda izvozimo u Njemačku – dodala je Nalić.

Precizirala je da su razvili sistem u kojem imaju, u velikom dijelu, automatiziranu proizvodnju, jasan red koraka i tok rada.

– Ponosna sam što je naš proizvodni pogon uredan, i što postoji zavidna radna disciplina koja nam omogućava postizanje dobrih rezultata. Želimo nastaviti sa zapošljavanjem, izgradnjom nove proizvodne hale i svojim radom poslati najbolju moguću poruku i potencijalnim drugim investitorima iz dijaspore, ali i našim sugrađanima. Važno je da osiguramo da posla u našoj zemlji ima i da se svojim proizvodima možemo namtetnuti na evropskom tržištu – naglasila je Nalić

Previous Velika podrška Nurkiću nakon povrede: Ostani uspravan i vrati se još jači
Next Saniranjem mlinova Jajce se priprema za turističku sezonu

You might also like

Ekonomija/Biznis

U toku sjetva na 116 hektara vakufskog zemljišta u Bosni i Hercegovini

 Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini već 15 dana intenzivno obavlja sjetvu na 116 hektara vakufskog zemljišta, a na toj površini se siju kukuruz, krumpir, luk, grah i

Ekonomija/Biznis

Sardine iz vrele Hercegovine – Žuvela iz Stoca zapošljava nove radnike

Kompanija Žuvela iz Stoca uskoro će na tržište izaći sa novim proizvodom. Radi se o sardinama u biljnom ulju, feferonima, paradajz sosu i skušama u biljnom ulju. Za realizaciju ovog

Ekonomija/Biznis

U 2018. godini zadržan trend rasta stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini (Video)

  Iako je 2017. godina bila rekordna po broju stranih investicija u našoj zemlji i uloženo je čak 700 miliona maraka, i u 2018. godini zadržan je trend rasta stranih