Derubis Yachts radi nove jahte i prikolice za auta

Derubis Yachts radi nove jahte i prikolice za auta

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u 2020. godinu ušla je jako dinamično. U martu će u Sarajevu predstaviti prvi brod iz nove serije modela “42 fly”.

Denis Kraljević, vlasnik pomenute kompanije je kazao kako će svi koji vide ovaj brod se uvjeriti da sve ono o čemu Derubis Yachts priča godinu dana nije prazna priča.

“Radi se o brodu na elektro pogon čime je Bosna i Hercegovina prvi i jedini proizvođač elektrobrodova u svijetu”, kazao je Kraljević, te naveo kako su patentirali i nekoliko sistema.

Tokom ove godine planiraju raditi i 20 katamarana za koje imaju sve preduvjete i sve gotove kalupe, kao i posloženu tehnologiju kao sigurnost za realizaciju projekta.

I pored navedeno, Kraljević, kaže da ne žure,važan je kvalitet, radit će sporo i bit će najskuplji u svojoj kategoriji.

Najavio i početak proizvodnje prikolica za auto. Radi se o manje zahtjevnijem proizvodu od broda i to je nešto što će jednostavno realizovati u BiH.

“Radit ćemo i urbane elektrane koje proizvode struju i koje mogu služiti kao reklamni paneli”, rekao je Kraljević, te napomenuo kako se planiraju profirilati i u proizvodnji čamaca za spašavanje koji se montiraju na velike brodove.

U ovom segmentu proizvodnje vidi mogućnost saradnje sa firmamam iz cijele Bosne i Hercegovine, koje imaju viziju i koje prepoznaju trenutak da je sad pravo vrijeme da uz svoj redovni posao prebace se na nešto što kroz dvije godine može biti dodatna zarada i što će rezultirati i dodatnim radnim mjestima.

Da je izazov ono što kompaniju pokreće potvrđuje i još jedan projekat koji je najavio, a koji se odnosi na proizvodnju kuća na vodi za koji imaju partnere iz Sarajeva.

“Mi smo napravili partnersto sa firmom koja ne proizvodi brodove i kuće na vodi, što pokazuje jednu širinu koja treba svakoj poslovnoj kompaniji u BiH biti priporitet, jer za pet godina neće postojiti”, pojasnio je on.

Također, najavio je da krajem godine idu i na najveći svjetski sajam karavana u Diseldorfu, gdje ćemo kao predstavnici iz Bosne i Hercegovine imati svjetsku premijeru.

Izvor: Akta

Previous Amerikanac Mathieu u svojoj kući napravio muzej sa suvenirima iz Bosne
Next Firma iz D. Vakufa kreće sa prvom isporukom namještaja od metala; počinju i proizvodnju ekskluzivnih drvenih kuća

You might also like

Ekonomija/Biznis

Premijer Novalić u Brčkom: Projekti vrijedni 165 miliona KM

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zajedno s delegacijom Vlade FBiH,  danas je u Brčkom održao radni sastanak s gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, te glavnim

MADE IN BOSNIA-387

Krajiški kesten u Švicarskoj: Otkup, prerada i izvoz kestena ozbiljan i unosan posao

Nakon maline, „Vrganj-promet“ iz Bužima prije nekoliko dana počeo je sa otkupom i preradom pitomog kestena. Dnevne količine koje se otkupe prelaze dvadeset pet tona i ove aktivnosti trajat će

Ekonomija/Biznis

U Rudom otvorena Hifa Oil – Euro Oil benzinska pumpa

  Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini danas je otvorila svoju petu po redu benzinsku pumpu u Rudom. Osim stanovnika Rudog i opština u