‘Deset u pola’ najgledaniji film u domaćim kinima

‘Deset u pola’ najgledaniji film u domaćim kinima

Rekord za ”Deset u pola” Danisa Tanovića u domaćim kinima: “Deset u pola” na prvom je mjestu po broju gledalaca u kinima u Bosni i Hercegovini ovaj vikend.

U prva četiri dana redovnog prikazivanja, 10 u Pola pogledalo je preko 6000 gledalaca u kino dvoranama širom Bosne i Hercegovine, što je najbolji rezultat otvaranja jednog bosanskog filma na domaćem box officeu u posljednjih 10-ak godina.

Izudin Bajrović, jedan od glavnih glumaca, ističe da je ovaj film napravljen za publiku.

“Film je napravljen da se svidi običnim ljudima, film o običnim ljudima koji se treba dopasti običnim ljudima. Film je duhovit, bajkovit, topao. Volim ga nazvati bajkom o Sarajevu”, rekao je Bajrović.

Unatoč početnim neprilikama u kino-distribuciji ovog filma na području cijele Bosne i Hercegovine, postignut je dogovor i film će biti prikazivan u svim kinima u državi, istakao je producent filma Jovan Marjanović.

“To je velika stvar jer to je ono zbog čega smo film napravili – zbog publike. Nadamo se će ljudima komedija Danisa Tanovića ovaj period učiniti zabavnijim. Film je zabavan i topao, nešto što može unijeti dozu humora u ova vremena, koja su ipak ovakva kakva jesu – teška. Film je u sniman u takvim vremenima i direktno se referira na taj period, svi ćemo se u tome prepoznati. To je film o prijateljstvu, porodici i tradicionalnim vrijednostima, ispričan na lijep, human način”, rekao je Marjanović.

Komediju “Deset u pola” publika može pogledati na redovnom repertoaru kina u Bosni i Hercegovini, regiji i u većim evropskim gradovima.

Previous Swity i Vegafruit proizvodi bilježe uspjeh na policama inostranog tržišta
Next Investitori očekuju zlato na Ozrenu, mještani se dižu protiv istraživanja

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

U Sarajevu predstavljena instalacija “Prijedor ‘92“: Putujući spomenik koji govori o stradanju civila

Mlada umjetnica Anita Zečić danas je u Sarajevu predstavila svoju instalaciju “Prijedor ‘92“, kojom želi obilježiti 25. godišnjicu stradanja civilnog stanovništva u Prijedoru, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini, javlja

KULTURA I UMJETNOST

Dodjelom priznanja VKBI obilježio 28. godišnjicu osnivanja i djelovanja (Video)

Akademija povodom 28. godišnjice osnivanja Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) održana je večeras u sarajevskoj Vijećnici, uz dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima u skladu s odlukama Upravnog odbora tog

KULTURA I UMJETNOST

Gračaničko keranje: Nepriznato blago Bosne i Hercegovine (FOTO)

Jedinstvenim radovima od čipke i kere danas su se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla predstavile gračaničke žene koje stoljećima, pomoću igle i tankog konca, njeguju vještinu keranja. Iako je svijet