Desetogodišnjak iz Sarajeva trenirat će u čuvenoj Barceloninoj La Masiji

Desetogodišnjak iz Sarajeva trenirat će u čuvenoj Barceloninoj La Masiji

Glavnu nagradu sedam dana boravka u La Masiji, desetogodišnjem Amaru Hrustemoviću iz škole fudbala Young boys, uručio je vođa trenerskog tima iz Barcelone Ivan Morpeceles

Na Gradskom stadionu u Ilijašu jučer je zatvoren Barca academy Camp BiH. Prethodnih pet dana koliko je trajala akademija, više od stotinu dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine trenirali su pod nadzorom trenera Barcelonine škole fudbala iz čuvene La Masije, iz koje je potekao i Leo Messi.

Akademija oponaša model igre uspostavljen u trenerskim timovima FC Barcelone, a cilj projekta je proširiti brend Barce u Bosni i Hercegovini, kroz prenošenje klupske filozofije rada, kreativnog stila igre i razvijanja vrijednosti poštovanja, truda, timskog rada i poniznosti.

Nagrade u kategoriji najboljih mladih učesnika kampa dodijelio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić:

– Sjećanje na Zimske olimpijske igre u Sarajevu, sjećanje na Barcelonu i Huan Antonia Samarana, emociju zbog Barcinog kampa u Ilijašu čini nevjerovatnom. Čestitke predsjedniku kluba Selmiru Vrabcu i hvala svima koji ste prepoznali Ilijaš kao mjesto održavanja ovog kampa. Za našu lokalnu zajednicu, ovo je veliki iskorak. Opredijeljeni smo za sport i kulturu i zbog toga značajna sredstva ulažemo u sport. Ovim aktivnostima pokazujemo da je sport važan u Ilijašu – kazao je Fazlić.

Nagrade polaznicima koji su izabrani u „dream team“ dodijelio je ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

– Čestitke polaznicima akademije i njihovim roditeljima, koji su u ovim toplim danima bili uz njih. Ilijaš zaslužuje ovakav događaj, a mi ćemo uvijek rado pružiti podršku projektima koji promoviraju sportski životni stil i izgradnju zdrave ličnosti. Dolazak Barceloninih trenera na ovaj prelijepi stadion, velika je stvar za ovu lokalnu zajednicu i kanton u cjelini – kazao je.

Glavnu nagradu sedam dana boravka u La Masiji, desetogodišnjem Amaru Hrustemoviću iz sarajevske škole fudbala Young boys, uručio je vođa trenerskog tima iz Barcelone Ivan Morpeceles.

– Neka živi Katalonija, neka živi Barcelona, neka žive Ilijaš i Bosna i Hercegovina!

Molpeceres je zatvorio kamp u kojem su učestvovali i članovi srebreničkog kluba Guber, koji su pozdravljeni aplauzom. Najbolji igrač kampa Amar Hrustemović uskoro će otputovati u Barcelonu i biti dijelom omladinskog kampa katalonskog diva, Trenažni proces u društvu najtalentovanijih mladih fudbalera današnjice, otvorit će nove mogućnosti desetogodišnjaku koji, obradovan nagradom, nije krio suze.

Tako je Barcelonin kamp nakon duge pauze, na najbolji način vraćen u Bosnu i Hercegovinu, kao sjajna prilika za mlade nogometaše.

Previous V. Britanija: Aktivnosti povodom godišnjice srebreničkog genocida
Next Nove medalje za naše matematičare!

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina savladala Italiju: Kadeti pred vratima Evropskog prvenstva

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Tbilisiju Italiju sa 1:0 u drugom kolu grupe 3 Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Jedini pogodak na susretu postigao je

SPORT

Lejla Tanović drugim mjestom na Svjetskom kupu u Francuskoj završila sezonu

Lejla Tanović, najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja ujedno šesnaest puta državna i petorostruka uzastopna balkanska prvakinja, osvojila je svoju drugu medalju sa Svjetskog kupa, na utrci održanoj u Francuskoj. Tanović je nastupila

SPORT

Prosinečki: Hrvatska je ”ubila” Argentinu, i Bosna i Hercegovina može igrati onako

  Hrvatska je sinoć postala prava ekipa i to je najvažnije. Svi smo znali da reprezentacija Hrvatske ima sjajne individualce u najjačim svjetskim klubovima, ali od sinoć su ekipa, i