Dodik kaže kako je ostalo još „samo da očekuje da ga ubiju“

Dodik kaže kako je ostalo još „samo da očekuje da ga ubiju“

Povodom sankcija koje su Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izdale Sjedinjene Američke države, lider SNSD-a Dodik, kazao je kako je ostalo još „samo da očekuje da ga ubiju“, te ističe da ako se to desi da „želi da se zna da su to učinili Amerikanci u saradnji sa Britancima”, prenosi balkannews.

Lider bosanskih Srba, koji je prikazan kao odgovoran za krizu u Bosni i Hercegovini dodao je kako ga američke sankcije neće odvratiti od dosadašnje politike te da su ga SAD optužile bez ikakvih dokaza.  

Dodik je na konferenciji za medije kazao i da SAD otvoreno podržavaju muslimane.

– Oni žele muslimanima stvoriti državu i to je problem, kazao je Dodik.

Dodik je povodom sankcija razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem od koga je dobio uvjerenje da Srbija neće podržati nikakve sankcije.

Pozdravljajući odluku SAD da uvedu sankcije srpskom lideru Dodiku, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je zemlje članice EU da primjene slične sankcije.

Sankcije SAD podržali su i predsjednica Kosova Vjosa Osmani i ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani.

Predsjednica Kosova Osmani je u izjavi na Twitteru navela da su američke sankcije neophodna odluka protiv Dodika, koji aktivno šteti miru u Bosni i Hercegovini.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da podržavaju sankcije koje su SAD preduzele protiv stalnih prijetnji teritorijalnom integritetu i stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field također je na Twitteru objavio da London podržava sankcije Dodiku.

Previous Bosanskog fudbalera Edina Višću na aerodromu u Trabzonu dočekali navijači njegovog novog kluba
Next Povećanje stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini u 2021

You might also like

NAŠI DANI

Forto: Bosna i Hercegovina nije nefunkcionalna država, već je napadnuta izvana

Predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto tvrdi da je ruska agresija na Ukrajinu pokazala da Bosna i Hercegovina nije nefunkcionalna država, već da je napadnuta izvana, odnosno da ruski plaćenici

NAŠI DANI

Svečana ceremonija promocije X klase ofcira i XII klase podoficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

U kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu dana 15.12.2023. godine svečano je promovisana X klasa ofocira i XII klasa podoficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Ceremoniji su prisustvovali zamjenik ministra odbrane za

NAŠI DANI

Turković u Briselu: Napredak u Bosni i Hercegovini je, u ovom trenutku, ozbiljno ugrožen

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković učestvuje na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova SEECP-a u Briselu, a u obraćanju je poručila da je napredak u BiH u ovom