Dodik u Beogradu poručio: ‘Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za FBiH’

Dodik u Beogradu poručio: ‘Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za FBiH’

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao prilikom susreta s srbijanskim predsednikom Aleksandrom Vučićem kako “nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za FBiH”.

Ugovor za nabavku 500.000 doza ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V za područje bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine još nije potpisan sa ruskim dobavljačem.

Na pitanje novinara zašto je u bh. entitet Republiku srpsku stiglo malo vakcina Sputnjik V, a Federacija Bosne i Hercegovine nabavlja 500.000 doza, Dodik je kazao “ne vidiš ti dobro očigledno, oni pričaju o 500.000 doza, ali nisu ništa potpisali, ja bih volio da jesu, ali nema ništa od toga”, prenose mediji.

Vučić je na to dodao da će biti civilizovaniji od Dodika.

“Mile je snalažljiviji i bolje umije brzo da odgovori nego ja, pokušaću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje”, kazao je Vučić nemušto, pokušavajući ‘pokriti’ Dodikovu brzopletost i sumnje kako se Federacija Bosne i Hercegovine sabotira pri nabavci vakcina.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović posljednjih je dana pokušavao ubijediti  zvaničnike u Srbiji i RS-u da po svaku cijenu spriječe uvoz ruskih vakcina u Federaciju, objavila je istraga.ba nedavno.

– Srbija je bosanskom manjem entitetu poklonila 30 kliničkih i pet transportnih respiratora i 10.000 maski “N95” koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras uručio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku.

-Predsjednik Srbije istakao je večeras da će Srbija i Republika srpska nastaviti da gaje kulturu sjećanja na ‘NATO agresiju’, kako je rekao, i da će sutra na obilježavanju 22. godine od početka ‘NATO agresije’ “biti zajedno”.


Previous Bosanski Petrovac u projektu izgradnje najvećeg solarnog parka u državi
Next Izetbegović: Svih 30 respiratora koje je KCUS dobio od FUCZ se danas koriste

You might also like

NAŠI DANI

Počast herojima Žepe

Šehidskom dovom i ove je godine poručeno da oni koji su branili narod nikad neće biti zaboravljeni, ali Žepa je zaslužila da je ni vlast ne zaboravi. Mjesna džamija u

NAŠI DANI

Džaferović i Komšić dali saglasnost da OSBiH gase požare u Prozor-Rami, Dodik blokira odluku

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović proslijedio je članovima Predsjedništva BiH urgenciju Ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine u svrhu odobravanje korištenja resursa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za gašenje

NAŠI DANI

Njemačka: I dalje prazne police sa suncokretovim uljem i brašnom

Njemačka, jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, trpi ozbijne posljedice rata u Ukrajini kada je u pitanju snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama, javlja AA. Trgovački lanci bilježili su pojačane kupovine suncokretovog ulja