Domaća tekstilna industrija bogatija je za jedan sportski brend – Athos Sports Wear

Domaća tekstilna industrija bogatija je za jedan sportski brend – Athos Sports Wear

 

Tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini bogatija je za jedan sportski brend pod nazivom Athos Sports Wear. Kako za Akta.ba kaže Damir Zulić, tvorac nove modne marke, riječ je o prvom bh. brendu sportskog tekstila koji ima oznaku #madeinSarajevo – with love.

Damir Zulić je fitness trener i ovaj brend je prvenstveno nastao, kako on kaže iz njegove osobne potrebe za kvalitetnom, a prije svega pristupačnom sportskom garderobom.

“Dugo sam u svijetu sporta, trener sam fitness-a i u svom poslu uvijek pokušavam dati maksimum, shvatio sam da isto tako mora biti i sa garderobom koju nosite na svojim treninzima. Na kreiranje sportskog brenda sam se odlučio jer u Bosni i Hercegovini zapravo nema niti jedan domaći brend odjeće za fitness, a s obzirom da je kod nas sve više onih koji se bave nekom vrstom fizičke aktivnosti, došao na ideju da napravim nešto novo, korisno, zanimljivo i moderno i da pokažem ljudima da i u Bosni i Hercegovini može i ima kvalitete. Naravno na početku je bilo teško, jer za sve treba strpljenje, kao što kažu ništa ne ide preko noći pa tako ni kreiranje brenda i firme. I nakon skoro dvije godine sam kroz marketing, kvalitet, trud i zalaganje uspio doprnijeti do ljudi koji su prepoznali kvalitet”, kaže Zulić.

Danas u ponudi Athos brend ima 20 artikala, koji se mogu naći u online prodaji na njihovoj web stranici i društvenim mrežama.

Objašnjava da je prvobitno želio napraviti majicu za sebe koja bi bila kvalitetna i udobna za trening, prilagodljiva tijelu, koja će “disati”, pratiti svaki pokret i ostati takva kakva jeste i tako je sve krenulo.

Kaže da je Athos Sports Wear baš takva odjeća, gdje su dizajnerski iskombinovali pamuk sa elastinom, tako da se svaki artikal prilagodi obliku tijela svakog vježbača, dodaje kako vas materijal neće sputavati u vašim ciljevima a davat će vam neophodnu sigurnost i zaštitu, a ono što je još važnije nosite jedan domaći brend i podržavate domaću ekonomiju.

Zulić kaže da se Athos garderoba trenutno šije u Sarajevu u proizvodnom pogonu kompanije Salteks d.o.o, koja im je partner i koja za njih pored šivanja radi i nabavku materijala.

“Zahvaljujući njima mi smo se bazirali na dizajn i ostale detalje koje čine ovu modnu marku, a oni rade šivanje. Svi potrebni materijali se nabavljaju u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu i Banja Luci, a u skorije vrijeme je plan da uvezemo neke nove materijale iz Evrope da tako obogatimo našu ponudu i da budemo u korak sa ostalim poznatim svjetskim brendovima”, govori Zulić.

Trenutno u ponudi imaju preko 20 muških i ženskih artikala koji se za sada mogu nabaviti samo online narudžbom. Ponudu čini trenerke, dukserice, majice, muški šorcevi, ženski topići, tajice i još puno zanimljivih i kvalitetnih artikala.

“Naši proizvodi su namjenjeni svima koji žele da su In, jer naše proizvodi nisu samo za trening nego i u istima možete otići na kafu, šetnju, planinu… Ideja je bila napraviti nešto što bi bilo, tako reći all in one, a naravno da bude kvalitetno i da traje, a sudeći po dosadašnjim kritikama, uspjeli smo jer je sve više i više zadovoljnih klijenata koje možete vidjeti da brend Athos nose i na trening i u obavljanju svakodnevnih aktivnosti”, kaže Zulić.

Dodaje da je najveća potražnja za kompletom dukserica i trenerki koje zbog svog specifičnog dizajna i kvalitete plijene pažnju.

S obzirom da je riječ o relativno novom brendu na našem tržištu, Zulić kaže kako su zadovoljni plasmanom proizvoda te da se situacija iz dana u dan poboljšava i kupaca je sve više.

“Prodaja naših proizvoda se za sada realizuje samo online putem, preko naše web stranice i društvenih mreža. S obzirom da je kod nas svijest za online kupovinu još daleko od očekivane, kada ju upoređujemo sa zemljama regije i šire, mi smo jako zadovoljni online potražnjom i prodajom naših proizvoda i nadamo se da će tako biti i dalje”, kazao je Zulić.

Pored daljeg razvoja samih proizvoda i uvođenja novih kolekcija, u planu im je plasman proizvoda na druga tržišta te izvoz.

Previous Montažne kuće iz Mostara za švicarsko tržište
Next Zagreb: Na otkrivanju spomenika vikao "Tuđman zločinac" pa fizički napadnut

You might also like

Ekonomija/Biznis

Izvoz namještaja za 6 mjeseci preko pola milijarde maraka

Za pola godine iz Bosne i Hercegovine izvezeno je namještaja, posteljine, madraca i sličnih proizvoda u vrijednosti od 525 miliona KM. Istovremeno je uvoz iznosio 150 miliona KM, iz čega

MADE IN BOSNIA-387

AVA Star Kakanj: Proizveli i isporučili više od 7000 vizira za bolnice, klinike, apoteke, BH Poštu..

Kakanjski zaštitni viziri od početka pandemija u našoj zemlji velika su pomoć i zaštita od prenošenja virusa Covid-19 u bolnicama, apotekama i kliničkim centrima širom Bosne i Hercegovine. Djelo je

MADE IN BOSNIA-387

‘BOSNA JE RUDNIK SREBRA I ZLATA’ – U Fojnici se reaktivira potraga za plemenitim rudama: Zalihe “teške” oko četiri tone zlata i šest tona srebra

Nakon skoro osamdeset godina od gašenja rudnika zlata i srebra u Bakovićima, zlatna groznica mogla bi opet zatresti ovo malo mjesto kod Fojnice otkrije li se istražnim radovima, koji počinju