Ðonlagić: SDP, NS i NiP su pod dirigentskom palicom HNS-a izabrali Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Ðonlagić: SDP, NS i NiP su pod dirigentskom palicom HNS-a izabrali Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH

Nakon izbora Marina Vukoje za suca Ustavnog suda BiH, oglasio se delegat u Domu naroda PSBiH Dženan Đonlagić.

-Trojka je politička podružnica HNS-a Izborom čovjeka HDZ-a i Dragana Čovića, koji je prije par dana najavio kako će Trojka glasati za Marina Vukoju, zastupnici Trojke su ovjerili status podružnice politike HNS-a. Sve ovo vrijeme najmanje glasova podrške smo čuli iz redova HDZ-a.

S druge strane, kako su zastupnici SDP, NS i NiP, zagovarali izbor Vukoje, pozavidio bi im i sam Dragan Čović. Isto tako, zastupnici SDP-a su baš ponizili u političkom smislu Denisa Bećirovića. Na kraju, ovakvu podaničku politiku, građani će ocjenjivati na izborima i to je jedina prava ocjena, poručio je Đonlagić.

-SDP, NS i NiP su pod dirigentskom palicom HNS-a izabrali Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH. Najbrutalnija ilustracija podaničkog odnosa se vidi kroz izjavu zastupnika NS-a koji kaže “pustite nas da ispunimo svoju obavezu prema HDZ-u”. Vukoja je imenovan za narednih 19 godina. Godine pred nama će pokazati stvarne implikacije današnjeg imenovanja, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, nakon cjelodnevne rasprave u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH o izboru sudije Ustavnog suda FBiH i drugim pitanjima, pristupilo se glasanju. 

Podrškom većine koju čine stranke Trojke i HDZ-a uz podršku poslanika većine iz drugih stranaka, u ranim jutarnjim satima potvrđeno je imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH na mandat do 70 godine života. 

Da Marin Vukoja bude imenovan za sudiju Ustavnog suda BiH glasao je 51 zastupnik, a 39 zastupnika je bilo protiv. Suzdržanih na ovom pitanju nije bilo. 

Zatraženo je zatim pojedinačno glasanje i opet je rezultat bio isti. Poslanik SDP-a Damir Mašić ostao je dosljedan i glasao je protiv. 

(SB/MiruhBosne)

Previous VLAST U POHODU NA ZADNJI BEDEM DRŽAVE - USTAVNI SUD BIH
Next Jelka Miličević izabrana na poziciju zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bosanci su srčani i strašni ratnici – da su imali 10% naoružanja kao Srbi ili Hrvati, završili bi rat u svoju korist u maju ’92.

Zanimljiv komentar na platformi YouTube ostavio je komentator pod pseudonimom Savo Ras Popović (ime crnogorskog oficira i ustanika protiv srpske aneksije CG iz 1918.). On se predstavio kao pravoslavni Crnogorac

RIJEČ

Helez: Oni koji danas rade protiv Bosne i Hercegovine trebaju nešto da nauče iz prošlosti

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane BiH, Zukan Helez, posjetio je općinu Stari grad povodom obilježavanja Dana Zelenih beretki, 10. juna 2024. godine. Ovom prilikom, predstavnici

RIJEČ

Benjamin Isović bivšem prijatelju i komšiji Neletu Karajliću

Doktore! Prijatelju stari, gdje si sad?! Ja, znam: šta ćeš – pos’o – Beograd… Snimilo se: ide suša, a sitno dijete i sitna duša i još na vrijeme braća javila…