Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Program reformi Bosne i Hercegovine, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra, dostavljen je, saznaje Faktor, u sjedište NATO-a u Brisel.

Dokument je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dostavilo posredstvom Misije BiH u NATO-u, a nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH.

Na taj način je realiziran postignuti dogovor, prema kojem se Program reformi Bosne i Hercegovine trebao dostaviti u Brisel nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Bosna i Hercegovina dobila je najviši organ izvršne vlasti godinu i dva mjeseca nakon što su održani opšti izbori. Za predsjedavajućeg Vijeća ministara (državna Vlada) potvrđen je Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dok će mu zamjenici biti ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Ostali ministri u Vijeću ministara BiH su Staša Košarac (ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa), Vojin Mitrović (ministar komunikacija i transporta), Ankica Gudeljević (ministrica civilnih poslova), Josip Grubeša (ministar pravde), Fahrudin Radončić (ministar sigurnosti) i Sifet Podžić (ministar odbrane).

Previous Općina Stari Grad organizovala priredbu uz podjelu poklona za štićenike Zavoda Pazarić
Next Rukometna reprezentacija počela pripreme za nastup na EP (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Odluka o ubrzanom prijemu BiH u EU bila bi upisana u historiju Evrope kao mudra i strateška

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić obratio se danas, u okviru sesije “Evropska unija kao garant stabilnosti, sigurnosti i napretka regije (i izvan regije)”, učesnicima

NAŠI DANI

Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Heroji Armije Bosne i Hercegovine zaslužuju svu moguću podršku i poštovanje, oni su naš obraz i ponos – poručio je tokom susreta s generalima Atifom Dudakovićem, Sakibom Mahmuljinom i Ismetom

NAŠI DANI

Nurkić ispratio nanu na hadž, pa se priključio Zmajevima

Jusuf Nurkić, centar Denver Nuggetsa, jutros se priključio pripremama košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naš reprezentativac sa saigračima je bio u Mejdanu, ali nije odradio jutarnji trening, a očekuje se