Dvanaestogodišnji dječak iz Sarajeva prodaje čaj kako bi pomogao Turskoj i Siriji

Dvanaestogodišnji dječak iz Sarajeva prodaje čaj kako bi pomogao Turskoj i Siriji

Nakon razornih zemljotresa koji su prije osam dana pogodili jug Turkiye i Siriju cijeli svijet se ujedinio da pomogne ljudima koji su preko noći ostali bez krova nad glavom.

Vlasti različitih država, nevladine i humanitarne organizacije prikupljaju pomoć za građane pogođenih područja. Međutim, tu su i pojedinci koji su odlučili da na svoj način pomognu unesrećenim ljudima.

Jedan od njih je i 12-godišnji dječak Benjamin Mehanović, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Skender Kulenović” na Dobrinji u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Prodaje čaj na svom malom štandu na trgu i na taj način sakuplja novac za pomoć Turkiye i Siriji.

“Na televiziji sam sa mamom gledao snimke iz Turske i Sirije nakon zemljotresa. Tada sam došao na ideju da napravim neki štand. Da ne budem sam pozvao sam svoje drugove, da zajedno radimo i da skupljene pare doniramo Pomozi.ba ili da kupimo potrepštine za djecu i bebe koji su ostali bez roditelja”, ispričao je Benjamin za Anadoliju.

Ni hladnoća i niske temperature ga nisu spriječile da u subotu ujutro krene sa akcijom pomoći.

“Došao sam sam, a onda je došao i drug. Drugog dana sa mnom je bio rođak. Do sada sam prikupio oko 200 KM. Prvog dana oko 80, a drugog 120. Prvi dan sam kupio potrepštine, a drugi dan sam u koverti odnio novac u Pomozi.ba”, kazao je Benjamin.

Rekao je da mu je žao djece i beba koje je gledao na televiziji.

“Bilo je ljudi koji su dolazili i nisu htjeli čaj, nego su dali pare i rekli da popije neko drugi za njih”, ispričao je Benjamin.

Previous Amel Tuka osvojio prvo mjesto na mitingu u njemačkom Dortmundu
Next Obilježena godišnjica formiranja 210. viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Beograd: “Žene u crnom” obilježile 23. godišnjicu otmice i ubistva Bošnjaka u Sjeverinu

-Današnja politička elita u Srbiji devedesetih godina nije bila nijemi posmatrač devedesetih godina. Oni su bili aktivni učesnici i oni stvaraju tu atmosferu u kojoj žele da poruče kako smo

NAŠI DANI

“Trojka” imenovanjem HDZ-ovih kadrova na štetu Bošnjaka isplaćuje dug za ulazak u vlast

-Nametnuta Vlada FBiH je davanjem prethodne saglasnosti za imenovanje Denisa Lasića za v.d. direktora JP Autoceste FBiH još jednom potvrdila spremnost „Trojke“ da novim ustupcima HDZ-u na štetu bošnjačkog naroda

NAŠI DANI

Komemoracija advokatu Fahriji Karkinu: Nekrunisani prvak advokature u Bosni i Hercegovini

  U Kantonalnom sudu u Sarajevu održana je komemoracija sarajevskom advokatu Fahriji Karkinu, koji je preminuo u četvrtak. Predsjednik Federalne advokatske komore Nikica Gržić rekao je da je ponosan što