Dvostruka radost za penzionere u Tuzlanskom kantonu

Dvostruka radost za penzionere u Tuzlanskom kantonu

Za više od 36 hiljada penzionera sa Tuzlanskog kantona uz julske je penzije isplaćeno po 200 KM jednokratne pomoći koju je obezbijedila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Tuzlanskog kantona.

U vrijeme recesije i sve skupljeg života, ova im pomoć mnogo znači, kažu u Savezu penzionera TK. No, očekuju da će se problem sistemski rješiti.

Dio je to koalicionog dogovora stranaka na vlasti u Tuzlanskom kantonu, a svoj kratak komentar nakon današnje isplate dao je i premijer Irfan Halilagić, predvodnik trenutnog saziva Vlade TK.

Danas je penzionerima sa najnižom penzijom uz redovnu penziju isplaćeno i najavljenih 100 KM pomoći Vlade TK. Time smo ispunili naše dato obećanje. Pokazali smo da se, i pored toga što kanton nije nadležan za penzije, mogu pomoći penzioneri ako postoji dobra i iskrena volja. Drago nam je da su putem naše ideje krenuli i drugi kantoni, ali i sama Federacija BiH. Natječemo se u dobrom, Mijenjajmo percepciju vlasti.

Do sada je Vlada Tuzlanskog kantona sa Halilagićem na čelu ispunila 14 od 18 obećanja datih po preuzimanju vlasti.

(RTVTK/MiruhBosne)

Previous Dvadest i sedma manifestacija Slobodarski dani viteškog grada Bužima
Next Investicija od 20 miliona KM - domaći trgovac otvara 'Retail park' na zapadnom ulazu u Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Blinken: Sjedinjene Države ostaju čvrste u našoj opredijeljenosti za suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Američki državni sekratar Antony Blinken na Twitteru se oglasio po pitanju naše zemlje. -Sjedinjene Države ostaju čvrste u našoj opredijeljenosti za suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Lideri BiH

NAŠI DANI

Lijanović: Rušitelji svih ustava Čović i Dodik nisu kompetentni davati prognoze

Sastanak Dragana Čovića i Milorada Dodika te njihove prognoze o daljem načinu (ne)funkcionisanja sistema u državi samo je još jedan u nizu njihovih populističkih pokušaja da stanovnike i javnost drže

OTPOR BOSNE

Heroj Safet Zajko je sa svojim saborcima uspio da obezbijedi budućnost za svoje unuke i sve nas

Heroj odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine Safet Zajko poginuo je 17.6.1993. godine u operacijama izviđanja na lokalitetu Mijatovića Kosa. Dvadesetosma godišnjica od njegove smrti obilježena je uz vojne počasti 2.