Džaferović i Dodik u Antaliji se sastali sa Erdoganom

Džaferović i Dodik u Antaliji se sastali sa Erdoganom

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan sastao se sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Erdogan se sastao sa Džaferovićem i Dodikom u sklopu Diplomatskog foruma u Antaliji (ADF) u Turkiye.

Sastanak je održan u hotelu u kojem je Erdogan odsjeo, i bio je zatvoren za novinare.

Jučer je zvanično počeo drugi Diplomatski forum u Antaliji (ADF), mediteranskoj provinciji na jugu Turkiye, a okupio je brojne političare, diplomate, kreatore javnog mnijenja i intelektualce iz cijelog svijeta kako bi razgovarali o gorućim globalnim temama, prenosi AA.

-Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem na marginama Antalija diplomatskog foruma.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, za koje je ocijenjeno da su jako dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Podcrtano je da je osiguranje stabilnosti od najvećeg interesa za regiju, te da svi politički akteri moraju pristupati sa maksimalnom odgovornošću.

Naglašeno je da je poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država esencijalni princip za osiguranje stabilnosti.

Istaknuta je zajednička podrška nastavku i intenziviranju euroatlantskog puta obje države i regije.

Sagovornici su istakli opredijeljenost za jačanje mira i obnovu povjerenja u regiji, na temeljima istine i pravde, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Izvor: Agencije

Previous Fikret i Miloš – takvih nema u 100 država
Next Novi predsjednik Čilea obećao preraspodjelu bogatstva

You might also like

NAŠI DANI

Odata počast svim poginulim pripadnicima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine pravoslavne vjeroispovijesti

Povodom Božića, predstavnici Koordinacionog odbora boračkih udruženja, predvođeni ministrom za boračka pitanja KS Omerom Osmanovićem posjetili sugroblje Sveti Marko. Položeno je cvijeće, te odata počast svim poginulim pripadnicima Armije i

NAŠI DANI

Usaglašena imena ministara u novoj Vladi KS – najviše ih s diplomom DIF-a

Stranke Četvorke i Klub samostalnih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo usaglasili su imena ministara i ministrica u novoj kantonalnoj Vladi, objelodanjeno je javnosti. Edin Forto kandidat je Naše stranke za

NAŠI DANI

U Mrkonjić Gradu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je u Mrkonjić Gradu prisustvovao obilježavanju 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.