Džaferović i Komšić posjetili porodicu Sefo u Stocu: Mladi život je izgubljen, materijalnu štetu ćemo nadoknaditi

Džaferović i Komšić posjetili porodicu Sefo u Stocu: Mladi život je izgubljen, materijalnu štetu ćemo nadoknaditi

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas su u Stocu posjetili članove porodice Sefo u kojoj je tokom sinoćnjeg razornog zemljotresa teško povrijeđena Elmira Sefo nakon čega je preminula u bolnici u Mostaru, javlja AA.

Džaferović je nakon posjete članovima ožalošćene porodice istakao da je ovo vrlo teška situacija.

“Jedan mladi život je izgubljen. Tu ne možemo ništa. Došao sam da porodici koja je također povrijeđena izrazim saučesće i poželim brz i uspješan oporavak, a materijalnu štetu ćemo nadoknaditi. Ja sam razgovarao jutros sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem. I što se toga tiče, oni će uraditi sve da se ova šteta sanira“, kazao je Džaferović.

Sinoćnji zemljotres jačine 5,6 stepeni Richterove skale (prema fhmzbih.gov.ba) sa epicentrom u okolini Stoca je peti najjači zemljotres ikada izmjeren na tlu Bosne i Hercegovine i najjači u posljednjih 50 godina.

Nekoliko osoba je povrijeđeno u Stocu, a u gradovima Hercegovine zabilježena je materijalna šteta na mnogim objektima. Tlo se od sinoć treslo više od 30 puta, a na području ovog dijela Bosne i Hercegovine i dalje ne miruje. Postoji mogućnost i od klizišta, upozorili su seizmolozi.

Neprespavana noć iza Stočana: Tužni smo zbog smrti djevojke

Previous Dao je otkaz u Njemačkoj i vratio se u domovinu, danas ima svoju firmu: Vratio sam se jer volim Bosnu i Hercegovinu i naš narod
Next Privrednik Hubjer: Zemlja neobrađena, a mi ulažemo u sport k'o da Mesija proizvodimo

You might also like

NAŠI DANI

U Općini Novi Grad upriličen prijem za porodice sa troje i više djece i blizancima

Općina Novi Grad Sarajevo po broju stanovnika najveća općina u BiH / U protekle dvije godine zabilježen trend rasta broja upisane djece u prvi razred osnovnog devetogodišnjeg obrazovanja U Općini Novi

NAŠI DANI

Izložba oldtimera u Sarajevu, izložen i Mercedes iz ‘Otpisanih’

  Šesnaesta, a kako kaže predsjednik “Oldtimer” kluba Sarajevo Nedim Husić, vjerovatno i posljednja izložba oldtimer automobila i motora, održava se danas i sutra u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

NAŠI DANI

U prvom mjesecu 2019. pozitivan prirodni priraštaj samo u Sarajevskom kantonu

  Prema (prvim) podacima Federalnog zavoda za statistiku samo jedan od deset kantona FBiH bilježi veći natalitet od mortaliteta u prvom mjesecu 2019. godine – Kanton Sarajevo. U januaru je