Džaferović poručio Netanyahuu: BiH ne podržava izraelska ubistva civila u Gazi, obustavite napade

Džaferović poručio Netanyahuu: BiH ne podržava izraelska ubistva civila u Gazi, obustavite napade

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović reagujući na objavu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua na društvenim mrežama u kojoj je postavio zastave zemalja koje navodno podržavaju izraelske napade u Gazi, istakao je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila.

“Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju aktuelne akcije Izraela. Moja poruka premijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koja vrše izraelske vojne snage. Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod”, poručio je Džaferović.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze život su izgubila 174 Palestinca, među kojima je 47 djece i 29 žena, javlja Anadolu Agency.

Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je i sinoć nastavio žestoke napade na Gazu.

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi u nedjelju navodi se kako su u napadima od ponoći život izgubila 23 Palestinca, među kojima je osmero djece i deset žena.

Previous Bosanske odbojkašice izborile historijski nastup na Evropsko prvenstvo
Next Pofalićka bitka, 16. maj 1992.

You might also like

NAŠI DANI

OS BiH na vježbi “EFES 2022” u Turskoj

Delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH predvođene zamjenikom ministra odbrane Mijom Krešićem i načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, od 7. do 10. juna 2022. godine borave

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Posmrtni ostaci ubijenih stanovnika Lješeva još nisu pronađeni

Na današnji dan 1992. godine na zvjerski način strijeljana su 22 stanovnika sela Lješevo u općini Ilijaš. Tim povodom, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo položio je cvijeće

NAŠI DANI

Dan pobjede nad fašizmom: U Mostaru odana počast poginulim borcima MUP-a i Armije RBiH

Povodom Dana pobjede nad fašizmom na mostarskim šehitlucima proučena je Dova šehidima i odana počast u proteklom ratu poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine, te Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH,