Džaferović primio najbolje bosanskohercegovačke studente (Video)

Džaferović primio najbolje bosanskohercegovačke studente (Video)

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je upriličio prijem za osam najboljih bosanskohercegovačkih studenata s univerziteta iz oba bosanskohercegovačka entiteta na kojem je naglasio da želi poslati jasnu poruku da za njih u Bosni i Hercegovini ima budućnosti.

 

– Želim da čestitam ovim mladim ljudima sa svih univerziteta u Bosni i Hercegovini, da im zahvalim na njihovom radu i trudu i da im poželim puno uspjeha u budućem radu i životu. Ovo je poruka i drugim nivoima vlasti i cijelom bh. društvu da se s dužnim poštovanjem i pažnjom odnose prema ovim mladim ljudima i rezultatima koje su postigli – rekao je Džaferović.

Istakao je da Bosna i Hercegovina ima dovoljno resursa, te da, “ukoliko budemo pametni i iskoristimo ove potencijale koje između ostalog i danas predstavljamo, možemo u ovoj zemlji lijepo živjeti i imati dobar standard”.

Najbolji student Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušan Pejić zahvalio je Džaferoviću na prijemu i poručio da država treba više ulagati u mlade, ne samo u studente, nego i u sportiste i sve druge.

Maida Husnić, najbolja studentica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, rekla je da prijem predstavlja zaista veliku podršku studentima, kao i o podstrek da u budućnosti nastave istim tempom i da prave još veće uspjehe.

Najbolja studentica Sveučilišta u Mostaru Nina Lončar istakla je da ona i njene kolege žele iskoristi sve što Bosna i Hercegovina nudi i da su svoje potencijale odlučili darovati ovoj državi, a ne samo otići i reći da ovdje nema budućnosti.

Osim njih, prijemu su prisustvovali i Šejla Jusić (Univerzitet u Bihaću), Jasmina Kavgić (Univerzitet u Tuzli), Eniz Patković (Univerzitet u Zenici), te Demir Papić i Abdulah Jašarević (Univerzitet u Sarajevu).

Previous Livnjaci predstavili sir sa biberom i limunom, paprikom i začinskim biljem
Next Od ponedjeljka u funkciji kosi lift na Ciglanama

You might also like

NAŠI DANI

U Kantonu Sarajevo od sutra maske obavezne i na otvorenom

U Kantonu Sarajevo od sutra će biti obavezne maske i na otvorenom, potvrđeno je za BHRT iz Kriznog štaba Kantona Sarajevo. Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je

NAŠI DANI

Krug 99: Hitno zaštititi interese Bosne i Hercegovine na Jadranu

Iz Kruga 99 danas su pozvali Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i druge nadležne institucije da konačno poduzmu adekvatne mjere kako proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranskom moru Hrvatske i

NAŠI DANI

Hamdija Abdić: Moramo zaštiti domaće stanovništvo a zbrinuti izbjeglice

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hamdija Abdić Tigar poziva ovih dana na iznalaženje rješenja po pitanju migranta u Bosni i Hercegovini, posebno Krajini. Ovim dana problemi se usložnjavaju… -Pozivam