Džaferović putuje u Brisel, brojni susreti s evropskim dužnosnicima

Džaferović putuje u Brisel, brojni susreti s evropskim dužnosnicima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će danas i sutra, 10. i 11. novembra u posjeti Briselu gdje će se susresti s brojnim dužnosnicima Evropske unije, potvrđeno je Feni u Kabinetu člana Predsjedništva BiH.

Protokolom posjete predviđen je susret s predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja Bosne i Hercegovine u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije te izvjestiocem iz sjene za BiH uime Zelenih za izvještaj za 2019. – 2020. godine Tineke Strik iz Holandije.

U četvrtak, 11. novembra, Džaferović će imati susrete s Dietmarom Kosterom iz Njemačke, izvjestiocem iz sjene za BiH uime Socijaldemokratske stranka za izvještaj za 2019.-2020. godine te Romeom Franzom iz Njemačke predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose s BiH.

Tokom posjete Briselu predviđen je sastanak s generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) Stefanom Sanninom, inače rukovodiocem službe u kojoj je direktorica za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Angelina Eicchorst angažirana u procesu izmjena izbornog zakonodavstva u BiH.

Džaferović će se tokom posjete Briselu sastati i s Nathalie Loiseau, predsjedavajućom Podkomiteta AFET-a za sigurnosti i odbranu (SEDE) i potpredsjednicom Delegacije za odnose s Parlamentarnom skupštinom NATO-a koja je i bivša ministrica za evropske poslove Francuske.

Izvor: Agencije

Previous Biserko: Ponašanje Dodika i njegovo rastakanje države BiH je dio osmišljene politike u Beogradu
Next Banja Luka: Visoki predstavnik u posjeti ključnim državnim institucijama

You might also like

NAŠI DANI

Načelnik Kaknja: Nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi

-Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj

NAŠI DANI

Sarajlije ozbiljno shvatile upozorenje: SVI NOSE MASKE!

Vlada Kantona Sarajevo zbog pogoršanja epidemiološke situacije u KS jučer je donijela nekoliko zaključaka, a ministar MUP-a KS Admir Katica najavio je da će od danas biti angažovan veći broj

NAŠI DANI

Novalić se pridružio Maršu mira: Obaveza mi je kao čovjeku proći bar dijelom rute

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pridružili su se rano jutros učesnicima Marša mira na početku treće,