Džaferović razgovarao sa Đukanovićem: Institucije da zaštite Bošnjake i spriječe napade

Džaferović razgovarao sa Đukanovićem: Institucije da zaštite Bošnjake i spriječe napade

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je telefonom razgovarao s Milom Đukanovićem, predsjednikom Crne Gore, u vezi sa završenim izborima i najnovijim događajima koji se odnose na napade i zastrašivanje bošnjačkog stanovništva u Crnoj Gori.

Iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine navode da je Džaferović pozvao Đukanovića da institucije Crne Gore preduzmu dodatne napore na zaštiti Bošnjaka, te da se spriječe novi napadi, prijetnje i provokacije.

Đukanović je s razumijevanjem prihvatio apel Džaferovića i iznio uvjeravanje da će institucije Crne Gore učiniti sve napore kako bi se zaštitilo bošnjačko stanovništvo i svi crnogorski građani, te kod njih umjesto straha razvio osjećaj sigurnosti.

Tokom razgovora, predsjednik Đukanović je ponovio svoje opredjeljenje na odbrani temeljnih vrijednosti i postignuća Crne Gore, prije svega njenu stabilnost, multietničnost, evropski put i članstvo u NATO-u.

Predsjedavajući Džaferović je rekao da trasirani put Crne Gore pod vodstvom Đukanovića nema alternativu te da se budućnost zemalja u okruženju nalazi u euroatlantskim integracijama i skladnim međuetničkim odnosima unutar svih država regiona, zaključili su iz Predsjedništva BiH.

Previous Prof. dr. Abdulah Gagić: Dezinficijensi na bazi alkohola štete; imamo izvanrednu paletu domaćih dezinfekcionih sredstava
Next Bosna i Hercegovina će otvoriti granice za sve strane državljane

You might also like

NAŠI DANI

Tetka Zilha – jedna dobra duša, žena koja je bila široke ruke i velikog srca, žena koja je bila džomet

Jutros je preselila Tetka Zilha, velika humanitarka i žena koja je bila podrška i pomoć svim nemoćnim, gladnim i bolesnim stanovnicima ovog grada i zasigurno jedan od simbola Starog Grada.

RIJEČ-

Fra Ivo Marković: ‘Politika herceg-bosne’ ne može uspjeti (VIDEO)

Profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Ivo Marković komentarisao je hrvatsku politiku i politiku HDZ-a prema našoj zemlji – s osvrtom na Čovićev skup u Neumu.. Istakao je da

NAŠI DANI

Obilježavanje 30 godina od opsade glavnog bosanskog grada: Na Vijećnici upriličena projekcija “Sarajevske ruže”

Povodom obilježavanja 30 godina od početka opsade Sarajeva, na fasadi Vijećnice večeras je upriličena video projekcija “Sarajevske ruže”, simbolima opsade i stradanja glavnog grada Bosne i Hercegovine u periodu 1992.-1995.