Džaferović uputio telegram saučešća Bidenu povodom terorističkog napada u Kabulu

Džaferović uputio telegram saučešća Bidenu povodom terorističkog napada u Kabulu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu povodom terorističkog napada na aerodrom u Kabulu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Poštovani predsjedniče Biden, molim vas da primite moje najdublje saučešće povodom žrtava zastrašujućeg terorističkog napada na aerodrom u Kabulu u kojem su poginuli američki vojnici kao i civili među kojima ima žena i djece”, piše u telegramu Džaferovića.

Dodao je kako međunarodna zajednica mora djelovati ujedinjeno u borbi protiv terorizma i mračnih ideologija koje promovišu smrt i razaranje.

U terorističkim napadima na Međunarodnom aerodromu “Hamid Karzai” u Kabulu, glavnom gradu Afganistana, poginulo je više od 110 osoba, uključujući 13 američkih vojnika.

Previous Erdogan u Sarajevu: Cjelovitost, političko jedinstvo i suverenitet Bosne i Hercegovine ključ su mira u regionu
Next Veliko finale Cliff Divinga u Mostaru (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Hadžihafizbegović: Većinu Vlade (KS) kontroliraju bezbjednosne službe jedne susjedne zemlje

Proslavljeni bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović prokomentarisao je na FB-u smjenu sa pozicije direktora Kamernog teatra 55… -OVA SLIKA I PORUKA NA NJOJ SADRZI SVE STO JE POTREBNO RECI VEZANO ZA

NAŠI DANI

Akademik SANU: Crnogorci su jedino Crnogorci ako su pravoslavci i Srbi ili ih neće biti

Redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i akademik SANU Miroljub Jevtić zaprijetio je u emisiji ,,Srpski svet“ crnogorskom narodu da moraju biti Srbi i pravoslavci jer ih, u

NAŠI DANI

Crnadak: RS je doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni

  Šef bosanskohercegovačke diplomatije Igor Crnadak smatra da su, dovođenjem pripadnika Srbske časti u Banju Luku, njihovom šetnjom kroz grad, te fotografisanjem u sali Narodne skupštine RS-a, počinjene dvije štete.