Džeko, Teletović i Udruženje Pomozi.ba pokrenuli akciju “Sportisti za život”

Džeko, Teletović i Udruženje Pomozi.ba pokrenuli akciju “Sportisti za život”

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i bosanskohercegovački sportisti Edin Džeko i Mirza Teletović pokrenuli su trajnu akciju prikupljanja novca za liječenja, lijekove i medicinska pomagala teško oboljelih i socijalno ugroženih osoba pod nazivom “Sportisti za život”, javlja AA.

Udruženje Pomozi.ba u tu svrhu otvorilo je poseban račun “Fond sportista” na koji će pored Teletovića i Džeke i svi drugi sportisti koji to žele moći uplatiti donacije za pomoć oboljelima.

“Svakim danom primamo sve veći broj zahtjeva za pomoć osoba koje same ne mogu priuštiti liječenje koje im je potrebno. Uz pomoć raznih donatora i ljudi velikog srca do sada smo uspijevali odgovoriti na većinu tih apela, ali će sportisti sa ovim fondom značajno doprinijeti da zajedničkim snagama spasimo i poboljšamo mnoge živote”, istakao je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Dodao je da je otvorenim računom koji će biti korišten samo u ove svrhe također cilj olakšati svim sportistima, koji su i do sada pomagali na različite načine, da upute svoje donacije onim osobama kojima je to najpotrebnije.

“Udruženje Pomozi.ba će zapravo biti spona između sportista željnih da učine dobro djelo i onih kojima život i izlječenje ovise o tuđoj pomoći. Donirani novac ćemo direktno prosljeđivati na račune klinika, apoteka i drugih zdravstvenih ustanova. Od srca zahvaljujemo Edinu Džeki i Mirzi Teletoviću. Oni su do sada svojim djelima bezbroj puta pokazali koliki su humanisti, a prvi su se odazvali i sa velikim zadovoljstvom prihvatili i ovu ideju”, rekao je Karalić i izrazio nadu da će se ovoj priči ubrzo pridružiti i mnoga druga poznata imena iz svijeta sporta.

Previous Preminuo Rafet Husović, istaknuti bošnjački političar iz CG
Next Husein ef. Kavazović: Na sceni su populisti koji ugađaju masama

You might also like

NAŠI DANI

Arhiv FBiH dodijelio priznanja za doprinos afirmaciji arhivističke djelatnosti

 Arhiv Federacije Bosne i Hercegovine upriličio je večeras je u Sarajevu akademiju na kojoj su dodijeljena priznanja za doprinos u afirmaciji arhivističke djelatnosti značajnim ličnostima u Bosni i Hercegovini i

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka u Vrbanji kod Bugojna

Dvadeset treća godišnjica zločina, u kojem su pripadnici HVO-a ubili 45 bošnjačkih civila, obilježena je danas u naselju Vrbanja kod Bugojna, u organizaciji Medžlisa IZ u tome gradu, prenosi Fena.

NAŠI DANI

Nova pobjeda bosanskih košarkašica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras S. Makedoniju u gostima – 64:80. Najefikasnija ponovo je bila J. Jones, 30 poena. To je druga pobjeda u kvalifikacijama za