Džudo: Vujičić evropski univerzitetski prvak, Sadiković bronzani

Džudo: Vujičić evropski univerzitetski prvak, Sadiković bronzani

Drugoga dana European University Combat Games predstavnik Banjalučkog univerziteta Vasilije Vujičić okitio se zlatnom medaljom i postao evropski univerzitetski prvak.

Harun Sadiković, koji je predstavljao Univerzitet u Bihaću, osvojio je bronzanu medalju.

European University Combat Games se održavaju u Zagrebu uz učešće oko 1300 sportista iz cijele Evrope u džudou (judo), tekwondou, karateu i kick boksu.

“Uz Petra Zadru, koji je predhodnog dana u kategoriji do 66 kg osvojio zlatnu medalju, možemo konstatovati da je univerzitetski judo tim Bosne i Hercegovine jedan od najuspješniji ekipa u pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Evropskom univerzitetskom prvenstvu”, ističu iz JSBiH.

Previous 3D fotorealističan prikaz Bosanskog paviljona sa svjetske izložbe u Parizu 1900. godine
Next Muzur: U Sarajevu popunjeno oko 90 posto smještajnog kapaciteta

You might also like

SPORT

Razija Mujanović: Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu

Naša uistinu legendarna sportiskinja i košarkašica Razija Mujanović, sada tim menadžer ženske selekcije, oglasila se nakon pobjede košarkašica nad Švedskom i plasmana Bosne i Hercegoviđe među šest najboljih na Evropskom

SPORT

Selektor Irfan Smajlagić u rukometnoj Kući slavnih!

U sklopu obilježavanja 30 godina postojanja EHF-a, sinoć su u Beču objavljena imena rukometnih velikana koji su primljeni u Kuću slavnih, a među njima je i selektor našeg nacionalnog tima!

SPORT

Liga nacija: Bosna i Hercegovina – Rumunija večeras na Bilinom polju u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, na stadionu Bilino polje u Zenici, igra svoj drugi susret u okviru nove sezone u takmičenju Liga nacija. Suparnik je selekcija Rumunije. U 1.