Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

 

Portal Faktor.ba u posjedu je dokumenta koji konačno zvanično potvrđuje ono što se manje-više godinama zna – da je samoproglašeni “ekspert za borbu protiv terorizma” Dževad Galijašević srpski plaćenik zadužen da širi laži o Bošnjacima.

Galijašević je za svoje “ekspertske analize” o terorizmu i ekstremizmu, koje pokušava podmetnuti Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima, debelo plaćen. “Ekspert” iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu RS i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM!

Naručilac posla je – otkriva Ugovor o djelu koji je u posjedu portala Faktor.ba – Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem čelu je Milorad Kojić.

Ugovorom o (ne)djelu je tačno precizirano koji su Galijaševićevi zadaci. Možete ih pročitati u članu 1. Ugovora.

Posebno je zanimljiv član 5., u kojem se navodi da će direktor Centra vršiti “kvalitativni i kvantitativni prijem poslova”, te da je “izvršilac dužan da odmah postupi po njegovim eventualnim primjedbama”. U prevodu, Galijašević će pričati sve što mu Kojić naredi.

dzevad-galijasevic-ugovor

Zbog svega što je radio i radi plaćenik Galijašević, nije bilo nikakvo iznenađenje da se oglasio u banjalučkim medijima, kako bi pružio podršku potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi, koji je, iako se to činilo nemogućim, uspio na momente da nadmaši i samog “eksperta iz Moševca”.

Mnogi su skloni vjerovati da su “dokazi i dokumentacija” kojima maše Kebo dobijeni upravo od Galijaševića, odnosno Kojićevog centra čiji je on plaćenik.

(Faktor.ba/mb)

Previous Direktor Unis Groupa: Neka Rusi oproste BiH dug za plin i nećemo izvesti oružje u Ukrajinu
Next Markale: Poginuli ne smiju biti zaboravljeni

You might also like

NAŠI DANI

Srpski plaćenici u Ukrajini: 300 Srba ratuje u Donbasu protiv Ukrajine (VIDEO)

Blizu 300 Srba ratuje u Donbasu protiv Ukrajine, a put u Donjeck preko Moskve, plaća im ruska organizacija “Kosovski front”. Služba bezbjednosti Ukrajine je srbijanskim vlastima u dva navrata predala

NAŠI DANI

Komšić zahvalio kanadskom parlamentarcu na podsjećanju na Dan državnosti Bosne i Hercegovine

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio danas pismo članu Parlamenta Kanade Bobu Bratini u kojem ga je obavijestio da ga je dojmio njegov istup u kanadskom parlamentu

NAŠI DANI

Općina Novo Sarajevo nabavlja dezinfikacione tunele

Općina Novo Sarajevo nabavlja dezinfekcione tunele. Planirano je da budu postavljeni u Vilsonovom šetalištu, na ulazima u Dom zdravlja Novo Sarajevo i zgradu Općine Novo Sarajevo. Tuneli se postavljaju u