Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

 

Portal Faktor.ba u posjedu je dokumenta koji konačno zvanično potvrđuje ono što se manje-više godinama zna – da je samoproglašeni “ekspert za borbu protiv terorizma” Dževad Galijašević srpski plaćenik zadužen da širi laži o Bošnjacima.

Galijašević je za svoje “ekspertske analize” o terorizmu i ekstremizmu, koje pokušava podmetnuti Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima, debelo plaćen. “Ekspert” iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu RS i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM!

Naručilac posla je – otkriva Ugovor o djelu koji je u posjedu portala Faktor.ba – Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem čelu je Milorad Kojić.

Ugovorom o (ne)djelu je tačno precizirano koji su Galijaševićevi zadaci. Možete ih pročitati u članu 1. Ugovora.

Posebno je zanimljiv član 5., u kojem se navodi da će direktor Centra vršiti “kvalitativni i kvantitativni prijem poslova”, te da je “izvršilac dužan da odmah postupi po njegovim eventualnim primjedbama”. U prevodu, Galijašević će pričati sve što mu Kojić naredi.

dzevad-galijasevic-ugovor

Zbog svega što je radio i radi plaćenik Galijašević, nije bilo nikakvo iznenađenje da se oglasio u banjalučkim medijima, kako bi pružio podršku potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi, koji je, iako se to činilo nemogućim, uspio na momente da nadmaši i samog “eksperta iz Moševca”.

Mnogi su skloni vjerovati da su “dokazi i dokumentacija” kojima maše Kebo dobijeni upravo od Galijaševića, odnosno Kojićevog centra čiji je on plaćenik.

(Faktor.ba/mb)

Previous Direktor Unis Groupa: Neka Rusi oproste BiH dug za plin i nećemo izvesti oružje u Ukrajinu
Next Markale: Poginuli ne smiju biti zaboravljeni

You might also like

NAŠI DANI

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini finansira pokretnu ambulantu u Gazi

  Islamska zajednica U Bosni i Hercegovini, putem britanske organizacije za međunarodni razvoj i pomoć „Human Appeal“, jučer je u Gazi pokrenula rad pokretne ambulante u kojoj građani mogu dobiti osnovnu

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Ratko M. pravosnažno osuđen zbog genocida i drugih zločina u Bosni i Hercegovini

U utorak 8. juna pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove izrečena je drugostepena presuda bivšem komandantu Glavnog štaba bivše Vojske Republike srpske Ratku Mladiću. Prvostepenom presudom Haškog tribunala Mladić je

NAŠI DANI

Na 100. dan genocida u Gazi: 100.000 Palestinaca ubijeno, nestalo ili ranjeno

Ženeva – Oko 100.000 Palestinaca je ubijeno, prijavljeno kao nestali ili ranjeno od 7. oktobra 2023. zbog izraelskog genocida u pojasu Gaze, navodi se u saopćenju Euro-Med Human Rights Monitora u