Erdogan bio u cjelodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini (FOTO)

Erdogan bio u cjelodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini (FOTO)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan otputovao je večeras u Ankaru po okončanju jednodnevne zvanične posjete Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Turskog predsjednika sa sarajevskog aerodroma ispratio je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ambasador Turske u BiH Cihad Erginay u pratnji supruge te osoblja ambasade, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i mnogi drugi.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan položio je cvijeće na Mezarju Kovači i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Erdogan je Kovače posjetio u prisustvu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića i reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef.Kavazovića.

Turski predsjednik je u zvaničnu jednodnevnu posjetu BiH stigao u jutarnjim satima, a održao je sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Potpisan je i niz sporazuma o saradnji u raznim oblastima između Turske i BiH te privrednika dviju zemalja. U poslijepodnevnim satima predsjednik Erdogan je održao sastanak sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Sastao se i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i njegovim pomoćnicima.

Upriličeno je i potpisivanje sporazuma o korištenju kredita Ziraat Banke. Erdogan je otvorio i obnovljeni jedinstveni Isa-begovov hamam u Sarajevu te restauriranu Carevu džamiju.http://faktor.ba/wp-content/uploads/2015/05/Ergodan-Zvizdi%C4%87-%C5%A0arovi%C4%87-Bevanda-205215-1.jpg

http://bportal.ba/wp/wp-content/uploads/2015/05/dzaferovic-erdogan.jpg

(Faktor.ba/bportal.ba/mb)

Previous BOŠNJACI I LJILJAN
Next Guber voda, lijek koji teče vijekovima

You might also like

NAŠI DANI

Motaz Azaiza u Sarajevu: Ako ću pronaći narod koji nas najbolje razumije i osjeća, onda je to bosanski

Motaz Azaiza, poznati palestinski novinar i fotoreporter, koji je cijelom svijetu prenio sve strahote iz Pojasa Gaze koja je pod izraelskim napadima od oktobra 2023. godine, izjavio je da ako

NAŠI DANI

Najsnažniji zemljotres u Maroku u posljednjih sto godina

Nacionalni institut za geofiziku Maroka saopštio je da je zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale koji je pogodio grad Marakeš, najveći zemljotres u zemlji u proteklih sto godina, prenosi Anadolu.

NAŠI DANI

Zemljotresi uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom

Jutros u 04:06 h na području Crne Gore dogodio se zemljotres čija je magnituda iznosila 5.4 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio između VII -VIII Merkalijeve skale. Epicentar je