Ervin Ibrahimović izabran za potpredsjednika Skupštine Crne Gore

Ervin Ibrahimović izabran za potpredsjednika Skupštine Crne Gore

Glasovima 76 prisutnih poslanika, predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik mr Ervin Ibrahimović izabran je za potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Izbor Ibrahimovića je u skladu sa novim Poslovnikom Skupštine Crne Gore, koji predviđa da parlament ima jednog potpredsjednika iz redova manjinskih stranaka, bez obzira da li se ta partija nalazi u vlasti ili u opoziciji.

Ervin Ibrahimović rođen je u Rožajama 7. juna 1972. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Tehnološko- Metalurškom fakultetu, Univerziteta u Prištini. Zvanje magistra stekao je na Metalurško-tehološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Političku karijeru započeo u Rožajama, gdje je u dva mandata bio predsjednik Opštinskog Odbora Bošnjačke stranke, dok je za odbornika u SO Rožaje biran u više navrata. Obavljao je i funkcije predsjednika Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju u lokalnom parlamentu Rožaje.

U periodu od 2011-2016. godine bio je konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu. Duži niz godina prisutan je na političkoj sceni Crne Gore. Dugogodišnji je član GO Bošnjačke stranke i član Predsjedništva. Predvodio je listu Bošnjačke stranke na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine. Poslanik je Bošnjačke stranke u dva mandata.

Svojim liderskim sposobnostima i načinom vođenja politike, zavrijedio je pažnju cjelokupnog članstva Bošnjačke stranke, gdje je od strane svih odbora jednoglasno predložen za predsjednika partije. Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na IV Kongresu BS, održanom 13. juna 2021. godine u Rožajama.

Predsjednik je Kluba poslanika Bošnjačke stranke i član Odbora za bezbjednost i odbranu, član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, član Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, član Radne grupa za izradu Nacrta Zakona o Skupštini Crne Gore i zamjenik člana Stalne delegacije pri PSSE.

Kao poslanik u Skupštini Crne Gore, kroz svoj rad se zalagao za evropske i evroatlantske vrijednosti, demokratizaciju društva, inkluzivnu politiku, ravnomjerni regionalni razvoj i generalno unaprjeđenje života
građana Crne Gore, s posebnim fokusom na sjever države.

Član je Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori u više saziva. 

Podrška u Skupštini

Prije glasanja poslanici su raspravljali o prijedlogu da Ibrahimović bude jedan od potpredsjednika Skupštine, prenose crnogorski mediji.

Poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović rekao je da mu je drago i čestitao je Ibrahimoviću što će biti izabran za potpredsjednika.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković kazao je da je Ibrahimović pravi reprezent bošnjačkog naroda.

Boris Bogdanović iz Demokrata rekao je da ta partija pruža ruku svim manjinama i za potpredsjedničko i bilo koje drugo mjesto.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović rekao je da će parlament u Ibrahimoviću dobiti kvalitetnog potpredsjednika.

Poslanik PzP-a, Branko Radulović kazao je Ibrahimoviću da će poslije Tita on prvi dobiti 81 glas podrške. Poručio mu je da “ne prokliza” i da se “prekombinuje”. 

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da će se izborom kolege Ibrahimovića za potpredsjednika znatno unaprijediti rad parlamenta.

Prijedlog da se za potpredsjednika Skupštine izabere poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović predložili su poslanici BS Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović i Albanske liste Genci Nimanbegu i Fatmir Đeka.

(MiruhBosne)

Previous Bodo Weber: Palmer, Eichhorst i Sattler vode privatnu politiku
Next Smail Šikalo, „Zlatni ljiljan“ – ranjavan više puta, preminuo u dvadesetpetoj

You might also like

NAŠI DANI

Supruga je N. S. prijavila policiji početkom augusta. Policija je od Suda tražila mjeru zabrane prilaska. Sud je odbio

Još početkom jula ove godine, Nizama Hećimović se obraćala nadležnim institucijama i tražila da je zaštite od nevjenčanog supruga nasilnika Nermina Sulejmanovića. Uspjela je ovoga ljeta pobjeći iz njihove zajedničke

NAŠI DANI

Bosanski građani napokon evakuisani iz Gaze

-Nakon višesedmičnih napora svih aktera i institucija uključenih u kompleksni proces evakuacije, danas su na egipatsku stranu iz Gaze prešle 42 osobe koje imaju državljanstvo BiH ili su u srodstvu

NAŠI DANI

Vedad Ibišević obradovao mališane u rodnoj Vlasenici

Vlasenica/Milići, 22. 5.2020.godine -Danas su na području našeg Medžlisa za sve učenike Osnovnih škola (I-IX) podijeljeni Bajramski paketići (220). Uz paketić svako dijete je dobilo novčanu hediju od 100 KM.