Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug ostvario rekordan prihod u 2021. od 50 mil. KM

Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug ostvario rekordan prihod u 2021. od 50 mil. KM

Kompanija Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug je u 2021.godini ostvarila rekordan prihod u iznosu 50 miliona KM bez PDV-a , te zabilježila rast prihoda od 44% u odnosu na 2020. godinu.

Unatoč rezultatima koje je kompanija ostvarila, sa sigurnošću možemo reći da iza poslovnog uspjeha stoji jedna izuzetno turbulentna i izazovna godina. Nestašica materijala, rast cijena, kašnjenja u isporuci roba kao i oscilacije na tržištu na globalnom nivou samo su neki od izazova sa kojima se kompanija susrela u protekloj godini. Uprkos tome se može reći da je za svakog partnera na tržištu pronađeno najbolje rješenje, te da nijedan klijent nije „osjetio krizu“ nestašice roba upravo iz razloga pravog djelovanja i djelovanja na vrijeme.

Ono što je pohvalno dodati jeste i činjenica da je u jeku krize i pomenutog turbulentnog perioda kompanija u prethodnoj godini zaposlila dodatnih 18 radnika , te time povećan broj uposlenih za 15 %. Pored toga, Euro – Roal je značajan iznos sredstava investirao i u mašinsko postrojenje za industrijski aluminij, CNC mašine za sječenje punog materijala, kao i mašine za sječenje aluminijskih pločevina, a sve u cilju brže pripreme i isporuke robe krajnjim kupcima kojima je vrijeme jedan od najvažnijih faktora pri odabiru dobavljača.

Euro – Roal van okvira BiH: Širenje na tržišta Hrvatske i Crne Gore

„Naša kompanija u Hrvatskoj Euro-Roal doo Zagreb je u 2021. godini ostvarila prihod od 8 miliona KM i pozitivan rezultat na što smo jako ponosni. U 2022. godini ulazimo na tržište Crne Gore vlastitim lagerima sa lokacijom u Podgorici. Euro- Roal će time svoje poslovanje proširiti na tri tržišta što kompaniji daje dodatnu snagu u logističkom, lagerskom i kadrovskom smislu kao i konkurentsku prednost. Smataram da će tekuća 2022. godina biti mnogo izazovnija u odnosu na prethodnu zbog velikih problema u lancima snabdjevanja kao i poskupljenja roba. Također, znam da će kompanija Euro – Roal istrajati u pronalaženju najboljih rješenja te opravdati naziv pouzdanog i sigurnog partnera. U periodu koji se bliži, samo kompanije sa dobrom organizacijom ljudskih resura, sa značajnim skladišnim kapacitetima na raspolaganju i robom koju je neophodno obezbjediti mnogo ranije će moći opstati.” – ističe Admir Djedović, Generalni Direktor Euro-Roal Doboj Jug.

Napominjemo, kompanija Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug je na tržištu Bosne i Hercegovine prepoznatljiva kao lider u distribuciji arhitektonskih-građevinskih sistema te obojenih profila za industrijsku namjenu. Sa ukupno četiri odjela u firmi koji djeluju kao zasebne cjeline u mogućnosti smo sa širokim industrijskim i arhitektonskim – građevinsnkim asortimanom, te brzim logističkim rješenjima ponuditi kupcima u optimalnom vremenu najkvalitetnije materijale. Kompanija Euro – Roal se nalazi u sastavu Hifa – Oil Grupacije. 

Previous Pandemija neće utjecati na dinamiku gradnje koridora V-c
Next Najbrže rastuća firma u RH namjerava investirati u sarajevski Željezničar - izgradili bi i novi stadion

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Gračanici otvorena nova firma, posao za 22 radnika

U Gračanici je jučer upriličeno svečano otvaranje kompanije Plarola doo. Plarola je zajednička kompanija osnovana 2015. godine od dvije porodične kompanije, holandske firme  Jarola Internacional i gračaničke – Plamingo. Današnjoj

Ekonomija/Biznis

Otvoren 20. lukavački sajam „List“

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić otvorio je danas 20. lukavački sajam „List”. U prisustvu članova Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona te brojnih istaknutih ličnosti i zvaničnika u Lukavcu je uz

MADE IN BOSNIA-387

Hella Bekto rasvjeta u Saudijskoj Arabiji

Hella-Bekto Industries d.o.o. Goražde Inžinjeri Hella Bekto Industriesa Enes Pjano, Nurija Vesnić i Hendrik Kleinemeir iz Helle osvijetlili su jednu ulicu u saudijskom gradu Jubailu. Ovo je značajan dan za