Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Evald Krnić iz Crne gore i Mostarac Igor Kazić pobjednici su 456. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Krnić je pobijedio u konkurenciji skokova na glavu, dok je Kazić bio najuspješniji skakač na noge, javlja AA.

I Krnić i Kazić su u obje serije skokova imali maksimalan broj bodova. Drugo mjesto u kategoriji skokova na glavu osvojio je Dino Barjić, a treće prošlogodišnji pobjednik Dragan Milnović. Drugo mjesto u skokovima na noge osvojio je Adis Halilović, a treće također prošlogodišnji pobjednik Emel Tiro.

Nagrada je uručena i najmlađem takmičaru Nidalu Salčinu, rođenom 2006. godine.

Učešće na ovogodišnjim skokovima uzeo je 31 takmičar iz nekoliko zemalja regiona Zapadnog Balkana, a ocjenjivao ih je žiri u sastavu Alica Jakirović, Haris Šiširak, Haris Škoro, Samir Zukanović i Branko Bogičević.

BiH: Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Kompletna manifestacija trajala je dva dana, a započela je jučerašnjim defileom mladih skakača, koji su se jučer u popodnevnim satima takmičili na novoj skakaonici Duradžik.

Održana je juče i tradicionalna utrka na šlaufima (Šlaufijada), a manifestacija će zvanično biti okončana večerašnjim svečanim programom na kojem će se pobjednicima uručiti priznanja, uz bakljadu na Starom mostu.

Video: Fena

Izvor: Agencije

Previous Funkcioner Vučićeve stranke zaprijetio: Srbija će biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana
Next 'Penzioni fond je bio u minusu 226 miliona, a danas je u plusu 80 miliona KM'

You might also like

BAŠTINA

Najava 11. internacionalne likovne kolonije „Stara Bosna“ u Vranduku

Galerija „Preporod“ Zenica, u povodu obilježavanja Povelje Kulina bana, organizira 11. internacionalnu likovnu koloniju „Stara Bosna“. Kao i predhodnih godina, cilj likovne kolonije „Stara Bosna“ je obilježavanje Povelje Kulina bana,

BH RAZGLEDNICA

Srebrenica: Banja Guber mogla bi početi sa radom tokom 2019. godine

  Ljekovite vode Gubera u Srebrenici su neiskorišteni potencijal koji više od 20 godina teče u kanalizaciju. Akcionarsko društvo “Guber” iz Srebrenice kupilo je prije nekoliko godina staru banju i

HISTORIJA

Gazi Husrev-begova medresa osnovana prije 481 godinu

Gazi Husrev-begova medresa osnovana je 08. januara 1537. godine, a njen osnivač je, mudri i dalekovidi Gazi Husrev-beg, sin bosanskog plemića Ferhat-bega. Majka Gazi Husrev-bega, Seldžuka, bila je kćerka sultana Bajezida