Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Evald Krnić iz Crne gore i Mostarac Igor Kazić pobjednici su 456. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Krnić je pobijedio u konkurenciji skokova na glavu, dok je Kazić bio najuspješniji skakač na noge, javlja AA.

I Krnić i Kazić su u obje serije skokova imali maksimalan broj bodova. Drugo mjesto u kategoriji skokova na glavu osvojio je Dino Barjić, a treće prošlogodišnji pobjednik Dragan Milnović. Drugo mjesto u skokovima na noge osvojio je Adis Halilović, a treće također prošlogodišnji pobjednik Emel Tiro.

Nagrada je uručena i najmlađem takmičaru Nidalu Salčinu, rođenom 2006. godine.

Učešće na ovogodišnjim skokovima uzeo je 31 takmičar iz nekoliko zemalja regiona Zapadnog Balkana, a ocjenjivao ih je žiri u sastavu Alica Jakirović, Haris Šiširak, Haris Škoro, Samir Zukanović i Branko Bogičević.

BiH: Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Kompletna manifestacija trajala je dva dana, a započela je jučerašnjim defileom mladih skakača, koji su se jučer u popodnevnim satima takmičili na novoj skakaonici Duradžik.

Održana je juče i tradicionalna utrka na šlaufima (Šlaufijada), a manifestacija će zvanično biti okončana večerašnjim svečanim programom na kojem će se pobjednicima uručiti priznanja, uz bakljadu na Starom mostu.

Video: Fena

Izvor: Agencije

Previous Funkcioner Vučićeve stranke zaprijetio: Srbija će biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana
Next 'Penzioni fond je bio u minusu 226 miliona, a danas je u plusu 80 miliona KM'

You might also like

BAŠTINA

Kameni most kojeg čuvaju smokve (FOTO)

Nedaleko od Čapljine, u mjestu Klepci, skriven od pogleda, smješten je jedan od najstarijih mostova u Bosni i Hercegovini. Mustajbegov most ime je dobio po Mustafa-begu, tadašnjem Osmanskom namjesniku u

BH RAZGLEDNICA

Turisti iz regiona “okupirali“ glavni grad Bosne i Hercegovine pred doček Nove godine

Veliki broj turista, među kojima najviše onih iz regiona, odlučilo je novu 2020. godinu dočekati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja AA. Mnogi turisti sunčano, ali prohladno prijepodne, uoči

KULTURA I UMJETNOST

Kera, tvorevina oblikovana maštom i vještinom bosanskih žena

Prozračna, šupljikava, pomalo krhka tvorevina nazvana čipka-kera, proizvod je ljudskih, najčešće ženskih ruku, rađena na našim prostorima, godinama oblikovana maštom i vještinom bosanskih žena. Izrađuje se tankom iglom za ručno