Festival Baščaršijske noći: Promocija rijeke Une i grada Bihaća

Festival Baščaršijske noći: Promocija rijeke Une i grada Bihaća

U srijedu, 03. jula, u okviru manifestacije Baščaršijske noći, u atriju BKC-a, s početkom u 20 sati, biće upriličena promocija jedinstvene ponude i doživljaja sa rijeke Une, koja spaja kulturu, tradiciju, uzbudljive događaje. Promocija rijeke Une i grada Bihaća biće predstavljena kroz prezentaciju uz muzički i gastronomski program ovog kraja, a predstavit će se: JP Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać, Turistička zajednica Grada Bihaća i Turistički klaster Una – Sana. U okviru programa će nastupiti i band iz Bihaća „The Babe Barbarella“.

Nacionalni park „Una“ je raj za ljubitelje aktivnog turizma, prirode i adrenalina. Možete ga posjetiti tokom cijele godine, ali najbolji doživljaj ove vodene čarolije je u proljetnom i ljetnom periodu. Jedini je nacionalni park u FBiH, prostire se teritorijom grada Bihaća u obuhvatu od 19.800 hektara.

Turistička zajednica Grada Bihaća predstavlja grad na rijeci Uni, smješten na izuzetno povoljnom položaju koji je oduvijek bio raskrižje važnih puteva. Sam doticaj Istoka i Zapada, starog i novog vidljiv je na svakom koraku. Prirodne ljepote i ukusna hrana nešto je što se ovom gradu ne može osporiti.

Turistički klaster Una-Sana osnovan je 2017. godine u Bihaću s ciljem uvezivanja djelatnika/članica iz realnog sektora, a koji su nositelji pružanja turističkih usluga i razvoja turizma na području Unsko-sanskog kantona.

The Babe Barbarella bend energična družina iz Bihaća, koju čine: Elvis Bajrić (bubnjar), Ervin Duratović (basista), Arslan Handukić (gitara) i Zulfikar Handukić ( pjevač). Poznati su po obradama poznatih svjetskih i domaćih hitova, te svojim izuzetnim nastupima koji ostavljaju bez daha publiku širom BiH ali i regiona – saopćeno je iz BKC KS.

Previous Analitičar Leon Hartwell otvoreno o Vučiću: “Naš srpski prijatelj, glavni veličalac genocida”
Next Schmidt pisao Stevandiću i NSRS-u: Suverenitet pripada Bosni i Hercegovini, RS je po ustavu multietnički entitet

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Stara Bosna: Umjetnička čarolija na zidinama Vrandučke tvrđave

Srednjovjekovna tvrđava Vranduk bila je domaćin za 15 umjetnika u okviru jedanaeste Internacionalne likovne kolonije „Stara Bosna“ koju organizuje galerija Preporod Zenica, a održava se povodom obilježavanja Povelje Kulina bana.

KULTURA I UMJETNOST

‘Divanhana’ širi sevdah po Evropi

Sarajevski bend „Divanhana“, koji izvodi tradicionalnu muziku, u sedam godina postojanja koncertnim aktivnostima obišao je gotovo cijelu Evropu. Uglavnom izvode tradicionalnu muziku Balkana sa primjesama drugih muzičkih pravaca i posebnim

KULTURA I UMJETNOST

Poznati američki reper Macklemore objavio je propalestinsku pjesmu u kojoj kritikuje Bidena i hvali demonstrante

Široko hvaljena ‘Hind’s Hall’ također se protivi cenzuri na društvenim medijima, proizraelskim lobističkim grupama i poziva na prekid vatre u Gazi Korisnici društvenih mreža hvale repera Macklemorea koji je osvojio