Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

 

Luis Figo, nekadašnji portugalski nogometni reprezentativac i bivša zvijezda Barcelone, Reala i Intera, stigao je u Sarajevo. Figo je u glavni grad došao da bi prisustvovao Međunarodnom sastanku tour operatera, gdje je Grad Sarajevo konferencije “Meet Up Sarajevo”.

Ideja konferencije je okupiti uticajne turističke operatere i putničke agencije i predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

„Veoma mi je drago što sam došao, sjajno je posjetiti ovu zemlju. Nadam se da ću grad bolje upoznati jer sam tek danas stigao. Posjetit ću i gradonačelnika u njegovom uredu. Od ranije znam da ste zemlja sporta i nogometa”, rekla je Figo na početku suserta s novinarima.

On nije želio komentirati nastupe za Barcelonu i Real, jer je u Sarajevo stigao kao uposlenik Europske nogometne federacije (UEFA).

Ipak, imao je svoje mišljenje u vezi rivalstva izmeđuCristiana Ronalda i Lionela Messija.

“Oni su dva najbolja igrača na svijetu. Cristiano je Portugalac pa je teško izabrati ko je bolji. Mi smo ponosni na njega. Najbolje je uživati u majstorijama obojice”, rekao je Figo.

Novinare je zanimala informacija da bi nogometni reprezentativac Bosne i hercegovine i igrač Juventusa Miralema Pjanića i špekulacije o prelasku u Real Madrid.

“Pjanić sada igra u velikom klubu, u Juventusu. Sjajan je igrač, normalno je da postoji interesovanje za njega, sve je pitanje odluke. Morate pitati njega da li želi promijeniti klub. Kao što sam rekao, svi veliki klubovi žele imati odlične igrače”, poručio je Figo.

 

(RadioSarajevo/MiruhBosne)
Previous Svečana ceremonija polaganja zakletve kadeta GP Bosne i Hercegovine
Next OSBiH: U aprilu Oglas za prijem 257 vojnika

You might also like

NAŠI DANI

Njegošev rođendan neće biti državni praznik Crne Gore – Bošnjačka stranka pokazala snagu!

Crnogorska vlada povukla je danas iz skupštinske procedure prijedlog da dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša bude proglašen državnim praznikom. Vlada do sada nije obrazložila razloge povlačenja izmjena Zakona o

NAŠI DANI

Srebrenica – Prva članska karta Udruženja novinara ‘Nino Ćatić’ za Hajru Ćatić

Prva članska karta Udruženja novinara i medijskih radnika ‘Nino Ćatić’ uručena je u Srebrenici Hajri Ćatić. Time je postala prvi i počasni član novoosnovanog strukovnog udruženja koje nosi ime po

NAŠI DANI

Nejasno zašto MUP RS pravi popis pripadnika OS BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspolaže podacima da je MUP Republike Srpske u proteklom periodu telefonski kontaktirao pripadnike Oružanih snaga BiH koji žive na teritoriji RS i tražio od istih