Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

 

Luis Figo, nekadašnji portugalski nogometni reprezentativac i bivša zvijezda Barcelone, Reala i Intera, stigao je u Sarajevo. Figo je u glavni grad došao da bi prisustvovao Međunarodnom sastanku tour operatera, gdje je Grad Sarajevo konferencije “Meet Up Sarajevo”.

Ideja konferencije je okupiti uticajne turističke operatere i putničke agencije i predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

„Veoma mi je drago što sam došao, sjajno je posjetiti ovu zemlju. Nadam se da ću grad bolje upoznati jer sam tek danas stigao. Posjetit ću i gradonačelnika u njegovom uredu. Od ranije znam da ste zemlja sporta i nogometa”, rekla je Figo na početku suserta s novinarima.

On nije želio komentirati nastupe za Barcelonu i Real, jer je u Sarajevo stigao kao uposlenik Europske nogometne federacije (UEFA).

Ipak, imao je svoje mišljenje u vezi rivalstva izmeđuCristiana Ronalda i Lionela Messija.

“Oni su dva najbolja igrača na svijetu. Cristiano je Portugalac pa je teško izabrati ko je bolji. Mi smo ponosni na njega. Najbolje je uživati u majstorijama obojice”, rekao je Figo.

Novinare je zanimala informacija da bi nogometni reprezentativac Bosne i hercegovine i igrač Juventusa Miralema Pjanića i špekulacije o prelasku u Real Madrid.

“Pjanić sada igra u velikom klubu, u Juventusu. Sjajan je igrač, normalno je da postoji interesovanje za njega, sve je pitanje odluke. Morate pitati njega da li želi promijeniti klub. Kao što sam rekao, svi veliki klubovi žele imati odlične igrače”, poručio je Figo.

 

(RadioSarajevo/MiruhBosne)
Previous Svečana ceremonija polaganja zakletve kadeta GP Bosne i Hercegovine
Next OSBiH: U aprilu Oglas za prijem 257 vojnika

You might also like

NAŠI DANI

Bh. paraolimpijci otputovali u Rio

Sportska delegacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Rio de Janeiro na 15. paraolimpijske igre. Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu ispratili su ih članovi porodice i prijatelji. U Rio

NAŠI DANI

Sandžak: Novi Pazar obilježio 577 godina postojanja

  Nizom manifestacija, Novi Pazar je danas obilježio 20. april, Dan grada i 557. godišnjicu postojanja. Nakom takmičenja atletičara, svečane sjednice Skupštine grada, završne manifestacije projekta “Preuzmi inicijativu”, gradonačelnik Novog

NAŠI DANI

Dragoj Bosni i Hercegovini iz Fojnice

  Učenici dvije osnovne škole iz Fojnice, koje rade u istoj zgradi, zajedno su proslavili rođendan Bosne i Hercegovine, uz pjesme i recitacije Školarci iz Fojnice jučer su svim Bosancima