Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

 

Luis Figo, nekadašnji portugalski nogometni reprezentativac i bivša zvijezda Barcelone, Reala i Intera, stigao je u Sarajevo. Figo je u glavni grad došao da bi prisustvovao Međunarodnom sastanku tour operatera, gdje je Grad Sarajevo konferencije “Meet Up Sarajevo”.

Ideja konferencije je okupiti uticajne turističke operatere i putničke agencije i predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

„Veoma mi je drago što sam došao, sjajno je posjetiti ovu zemlju. Nadam se da ću grad bolje upoznati jer sam tek danas stigao. Posjetit ću i gradonačelnika u njegovom uredu. Od ranije znam da ste zemlja sporta i nogometa”, rekla je Figo na početku suserta s novinarima.

On nije želio komentirati nastupe za Barcelonu i Real, jer je u Sarajevo stigao kao uposlenik Europske nogometne federacije (UEFA).

Ipak, imao je svoje mišljenje u vezi rivalstva izmeđuCristiana Ronalda i Lionela Messija.

“Oni su dva najbolja igrača na svijetu. Cristiano je Portugalac pa je teško izabrati ko je bolji. Mi smo ponosni na njega. Najbolje je uživati u majstorijama obojice”, rekao je Figo.

Novinare je zanimala informacija da bi nogometni reprezentativac Bosne i hercegovine i igrač Juventusa Miralema Pjanića i špekulacije o prelasku u Real Madrid.

“Pjanić sada igra u velikom klubu, u Juventusu. Sjajan je igrač, normalno je da postoji interesovanje za njega, sve je pitanje odluke. Morate pitati njega da li želi promijeniti klub. Kao što sam rekao, svi veliki klubovi žele imati odlične igrače”, poručio je Figo.

 

(RadioSarajevo/MiruhBosne)
Previous Svečana ceremonija polaganja zakletve kadeta GP Bosne i Hercegovine
Next OSBiH: U aprilu Oglas za prijem 257 vojnika

You might also like

ŽIVOT

Supruga puginulog bosanskog heroja: Otac Ilija nije riješio moje stambeno pitanje, Alija jeste

Ovih dana obilježena je godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana ARBiH Čedomira Čede Domuza. Domuz se istakao u svojim Hadžićima i na igmanskom ratištu. Na spomen-obilježju Brezovača prije dva dana prisustvovao je i predsjedavajući

NAŠI DANI

Jusuf Nurkić kupio kuću bosanskoj porodici u potrebi

Vidjevši tužnu priču porodice Memišević, naš reprezentativac i NBA igrač, Jusuf Nurkić, ni manje ni više, kupio im je kuću! Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i

NAŠI DANI

Heroj Safet Zajko je sa svojim saborcima uspio da obezbijedi budućnost za svoje unuke i sve nas

Heroj odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine Safet Zajko poginuo je 17.6.1993. godine u operacijama izviđanja na lokalitetu Mijatovića Kosa. Dvadesetosma godišnjica od njegove smrti obilježena je uz vojne počasti 2.