Firmi koja je snabdijevala UKC RS-a zabranjena proizvodnja i promet kisika

Firmi koja je snabdijevala UKC RS-a zabranjena proizvodnja i promet kisika

Inspektori Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine zabranili su proizvodnju i promet kisika firmi “TGT Tehnogas” u Laktašima, potvrđeno je Faktoru iz Agencije.

Kako su naveli, oni su jučer od 8.30 do 17 sati boravili u ovoj firmi.

– Tom prilikom izvršena je kontrola i konstatovana proizvodnja kisika – naveli su iz Agencije, te dodali da “TGT Tehnogas” nije registrovan za prodaju medicinskog kisika – lijeka, niti za proizvodnju medicinskog kiseonika.

– Sačinjen je zapisnik koji niko iz firme nije želio da potpiše, zbog čega im je usmeno zabranjena proizvodnja i promet kisika – naveli su iz Agencije za lijekove BiH.

Podsjetimo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u petak je iznio informacije o nabavci kisika za potrebe Univerzitetko-kliničkog centra RS-a tokom pandemije koronavirusa, a tvrdi da se radi o tehničko-industrijskom, a ne medicinskom kisiku koji je klasifikovan kao lijek.

Stanivuković tvrdi da raspolaže dokumentacijom kako je kisik za UKC nabavljala firma TGT Laktaši čiji je direktor Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova RS-a, zbog čega je podnio krivične prijave banjalučkom, kao i Tužilaštvu RS-a.

Nadležni u manjem entitetu negiraju Stanivukovićeve tvrdnje.

Previous Arapović: Dodik mora biti izveden pred sud
Next Džaferović položio cvijeće na skopskom spomen-obilježju žrtvama genocida u Srebrenici

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevska Vijećnica u bojama američke zastave

“Bili ste uz nas kada je bilo najteže i ostali naši najveći prijatelji, a mi večeras stojimo uz vas, uz američki narod i vladu u zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa”,

NAŠI DANI

Šef opkoljene bolnice u Gazi: ‘Minute nas dijele od neizbježne smrti’

Izraelske snage napadaju ulazna vrata bolnice Al-Shifa u gradu Gaza, gdje su se sklonile hiljade pacijenata i raseljenih Palestinaca. Šef palestinskog Crvenog polumjeseca kaže Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda da su

NAŠI DANI

Duž Velikog parka se gradi „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana prezentacija idejnog projekta pod nazivom „Pješačka zona-Sarajevski ćilim“. Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića arhitektonski Studio „ZEC“ je uradio idejni