FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije

FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije

Bosanskohercegovačka kompanija FLAYBOSNIA od 24.septembra avionom Airbus A319 nove generacije, uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.


FLYBOSNIA će imati tri puta sedmično letove s planovima da se u narednih 12 mjeseci poveća na dnevni let, sedam puta sedmično.


Letovi avionom Airbus A319 , sa 150 putničkih mjesta započinju s Međnarodnog Aerdodroma Sarajevo i zračne luke Luton u Londonu.

“Održao sam produktivan razgovor sa generalnim direktorom FLYBOSNIA Tarikom Bilalbegovićem. Razgovarali smo o ponovnom uspostavljanju letova između Bosne I Hercegovine i Velike Britanije.To će biti dobro za turizam, poslovanje i jačanje veza između ove dvije zemlje,” rekao je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matt Field.


Sarajevo je neotkriveni turistički dragulj Evrope, poslovni most između Istoka i Zapada i sa dramatičnim 23 posto godišnjim rastom u sektoru turizma direktno stvara nova radna mjesta u Bosni i Hercegovini.


“Sjajna je vijest povezivanje Sarajeva i Londona, tim prije što to čini domaća kompanija. Za Sarajevo je izuzetno važno da gradi odnose i veze sa istinskim metropolama. Očekujem da će ovakav potez imati direktne pozitivne ekonomske posljedice po Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Čestitam upravi i želim im uspjeh,” rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


FLYBOSNIA trenutno leti za Rijad, Džedu, Bahrain i Kuwait dok se u naredna tri mjeseca uz London očekuje otvaranje redovnih linija za Rim i Pariz.
FLYBOSNIA je već prevezla 20.000 putnika u BiH, a za iduću godinu planira 100.000 putnika koji direktno proizvode ekonomski podsticaj razvoju ekonomije kroz potrošnji i povezani PDV.

Posade FLYBOSNIA uglavnom čine državljani Bosne i Hercegovine koji su se vratili da rade u svojoj državi i to je jedan od glavnih ekonomskih pokretača razvoja domaće aviokompanije.

 
Nakon 12 godina, od kad je British Airways odustala od leta London – Sarajevo, mlada bosanskohercegovacka kompanija FLYBOSNIA napokon povezuje Sarajevo se globalnim financijskim i turističkim centrima svijeta, kao što su London, Rim, i Pariz.  

Karte već od danas možete kupiti na www.flybosnia.ba web stranici.  
Promotivne karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 11 eura.

Izvor: Agencije

Previous Hotelska grupacija iz Sarajeva nudi šansu mladima - uskoro konkurs za edukaciju i zapošljavanje
Next Mirela i Adnan predanim radom podigli porodičnu kompaniju za preradu meda

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najuspješnije tri godine u novijoj historiji Hadžića

  Iskorak ka ekonomskom, privrednom i svakom drugom napretku građani općine Hadžići su napravili 2004. godine kada su za načelnika izabrali Hamdu Ejubovića. Od te godine pa do danas uspjesi ove lokalne

Ekonomija/Biznis

“Igman” uskoro otvara novi pogon, posao za još 100 radnika

  Privredno društvo Igman Konjic uskoro otvara novi pogon. Pogon će se pustiti u probni rad u februaru, a 6. marta, na godišnjicu Igmana, trebao bi biti i zvanično otvoren.

MADE IN BOSNIA-387

“Progetti Bosnia” osvaja svjetsko tržište, šiju i za “Gucci”

  Uprkos činjenici da su u relativno mladi u svom poslu, kompanija “Progetti Bosnia” d.o.o sa sjedištem u Razvojno-poduzetničkom centru u Lipnici trenutno u svoja dva pogona, onome u Lipnici