FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije

FLAYBOSNIA uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i V. Britanije

Bosanskohercegovačka kompanija FLAYBOSNIA od 24.septembra avionom Airbus A319 nove generacije, uspostavlja redovnu avionsku liniju između Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.


FLYBOSNIA će imati tri puta sedmično letove s planovima da se u narednih 12 mjeseci poveća na dnevni let, sedam puta sedmično.


Letovi avionom Airbus A319 , sa 150 putničkih mjesta započinju s Međnarodnog Aerdodroma Sarajevo i zračne luke Luton u Londonu.

“Održao sam produktivan razgovor sa generalnim direktorom FLYBOSNIA Tarikom Bilalbegovićem. Razgovarali smo o ponovnom uspostavljanju letova između Bosne I Hercegovine i Velike Britanije.To će biti dobro za turizam, poslovanje i jačanje veza između ove dvije zemlje,” rekao je ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matt Field.


Sarajevo je neotkriveni turistički dragulj Evrope, poslovni most između Istoka i Zapada i sa dramatičnim 23 posto godišnjim rastom u sektoru turizma direktno stvara nova radna mjesta u Bosni i Hercegovini.


“Sjajna je vijest povezivanje Sarajeva i Londona, tim prije što to čini domaća kompanija. Za Sarajevo je izuzetno važno da gradi odnose i veze sa istinskim metropolama. Očekujem da će ovakav potez imati direktne pozitivne ekonomske posljedice po Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Čestitam upravi i želim im uspjeh,” rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


FLYBOSNIA trenutno leti za Rijad, Džedu, Bahrain i Kuwait dok se u naredna tri mjeseca uz London očekuje otvaranje redovnih linija za Rim i Pariz.
FLYBOSNIA je već prevezla 20.000 putnika u BiH, a za iduću godinu planira 100.000 putnika koji direktno proizvode ekonomski podsticaj razvoju ekonomije kroz potrošnji i povezani PDV.

Posade FLYBOSNIA uglavnom čine državljani Bosne i Hercegovine koji su se vratili da rade u svojoj državi i to je jedan od glavnih ekonomskih pokretača razvoja domaće aviokompanije.

 
Nakon 12 godina, od kad je British Airways odustala od leta London – Sarajevo, mlada bosanskohercegovacka kompanija FLYBOSNIA napokon povezuje Sarajevo se globalnim financijskim i turističkim centrima svijeta, kao što su London, Rim, i Pariz.  

Karte već od danas možete kupiti na www.flybosnia.ba web stranici.  
Promotivne karte se prodaju po simboličnoj cijeni od 11 eura.

Izvor: Agencije

Previous Hotelska grupacija iz Sarajeva nudi šansu mladima - uskoro konkurs za edukaciju i zapošljavanje
Next Mirela i Adnan predanim radom podigli porodičnu kompaniju za preradu meda

You might also like

Ekonomija/Biznis

„Mladi u digitalnom dobu“ – IT sektor i dalje dobra prilika za posao mladim osobama (Video)

  „Mladi u digitalnom dobu“  – konferencija je namijenjena prije svega srednjoškolcima ali i studentima koji već sada razmišljaju o svom prvom poslu i zanimanju u IT sektoru. Ova industrija

Ekonomija/Biznis

U Bosni i Hercegovini više od 130 hiljada novozaposlenih u posljednjih sedam godina

U maju 2022. godine broj zaposlenih osoba u Bosni i Hercegovini iznosio je 844 792, a od toga 376 152 žena. U odnosu na april 2022. godine broj zaposlenih osoba

Ekonomija/Biznis

Povratničke priče: U Konjević Polju otvorena savremena farma pilića

  Nakon što je jučer firma “Klas” iz Sarajeva u Srebrenici otvorila pogon za proizvodnju rahat lokuma, danas nam stiže još jedna lijepa vijest, ovoga puta iz Bratunca.  U mjestu