Forto: Ne stidim se bošnjaštva, jer ja nisam Bošnjak!

Forto: Ne stidim se bošnjaštva, jer ja nisam Bošnjak!

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Edin Forto govorio je za Source portal.

Između ostalog, bilo je govora o resoru zdravstva, koji je u ovom momentu najključnijiji, zbog toga je najavio promjene u zdravstvenom sektoru.

Bilo je govora o zagađenju zraka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i rješenju ovog problema sa kojim se građani Sarajeva nose već dugi niz godina.

Ističe kako ćemo se tokom čitave 2021. godine morati baviti problemima koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

Istakao je da  će uslijediti rezanje budžeta  i do 150 miliona maraka. Smatra da se ovaj manjak može nadomjestiti samo uštedama ili zaduživanjem.

Upitan je zbog čega se izjašnjava pod ‘Ostali’, i da li se stidi bošnjaštva kako to naglašavaju njegovi politički oponenti.

Na pitanje novinara o prigovorima na njegov račun da se stidi bošnjaštva, bivši i budući premijer Kantona Sarajevo i jednan od čelnika Naše stranke, odgovorio je da sebe ne smatra Bošnjakom.

Cijeli razgovor poslušajte u priloženom videu.

A bivši član državnog Predsjedništva Stjepan Kljuić u jednom intervjuu je rekao da KOS ima značajnu ulogu u Bosni i Hercegovini te je istakao:

“Jer pogledajte, ako je osnovana Naša stranka, što je osnovana samo u Federaciji. Kada pogledate strukturu toga i ko je sve tu, da ne idemo u detalje, onda vam je jasno da to stranka koja treba da paralizira život u Federaciji, a nema je u Republici srpskoj. Kada pogledate kako vuku poteze neki ljudi, sve vam je jasno”, rekao je Kljuić.

Previous Memorijalne centre pretvoriti u centre za istraživanje zločina (VIDEO)
Next Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

You might also like

NAŠI DANI

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izrazio saučešće porodici preminulog Hasana Čengića

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan povodom smrti Hasana Čengića, prijatelja i saputnika prvog predsjednika međunarodno priznate Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, kontaktirao je Čengićevu suprugu Fahiru Fejzić Čengić. Erdogan

NAŠI DANI

Strateške poruke EU i SAD za BiH: Podrška Schmidtu, otpor Rusiji i Kini, sankcije

Američki predsjednik Joe Biden jučer je u razgovoru s predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen izrazio snažnu podršku za nastavak pristupnog procesa zemalja Z. Balkana. Snažna je to poruka

NAŠI DANI

Pobjeda Bosne u susretu s Crnom Gorom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Bilinom polju u Zenici selekciju Crne Gore – 1:0. Susret se igrao pred ispuljenim tribinama u okviru pretposljednjeg kola Lige nacija