Fotomonografija – Bosna i Hercegovina očima ljubavi (Video)

Fotomonografija – Bosna i Hercegovina očima ljubavi (Video)

U Bihaću je ovih dana održana promocija fotomonografije ‘Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi’, umjetničkog fotografa Samira Sinanovića.

Na 448 stranica fotomonografije autor je prikazao najčarobnije prizore iz prirode, kulturno-historijsko bogatstvo Bosne i Hercegovine, gradove, naselja, običaje ljudi… Kroz nju je ispričana najljepša priča o Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi bez entiteta, kantona, bez naglašenih nacionalnih obilježja i svih drugih mnogobrojnih tereta današnjice.

Video RTVUSK:

 

Previous U grijnoj sezoni 2020-2021. godine Sarajevo bi se moglo zagrijavati toplovodom iz Termoelektrane Kakanj
Next Bosna i Hercegovina ugostila naučnu elitu: Svečano otvorena konferencija CMBEBIH 2017

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vrhovima Bjelašnice do Lukomira (VIDEO)

Lukomir je planinsko selo koje se nalazi na južnim obroncima Bjelašnice na 1495 metara nadmorske visine, što ga čini najvišim naseljenim mjestom Bosne i Hercegovine i jedinim preko 1300 m.

TURIZAM

Tuzlanska Panonika u julu zabilježila 163.000 posjeta

Slana jezera u srcu grada, tuzlansku Panoniku, u julu je posjetilo 163.000 gostiju iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije, Hrvatske, Češke, Slovačke, Njemačke i drugih evropskih

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Proljeće na jugu zemlje (FOTO)

Mostarci imaju običaj kazati kako proljeće u njihov grad dolazi prije nego u ostale dijelove naše zemlje. Iako naredno godišnje doba počinje tek krajem marta, za današnji bi se dan,