Funkcioner Vučićeve stranke zaprijetio: Srbija će biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana

Funkcioner Vučićeve stranke zaprijetio: Srbija će biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana

Vladimir Đukanović, funkcioner vladajuće stranke u Srbiji, očito po uzoru na Ruse, zaprijetio je susjedima te zemlje…

On je na twitteru napisao: ‘Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana…’.

U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana. Razumijem to, oni su uvijek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu srcu mili – napisao je Đukanović.

Natavio je u istom tonu, zazivajući Boga, uz nove prijetnje.

Umjesto da budu sretni što Srbija ima kapacitet da im pomogne u denacifikaciji, oni se bune protiv iste. Dodatno im pomažu i beogradski ‘dvojkakrugaši’. Kako god, denacifikacija je nešto što je neophodno i edukativno, a Bogu hvala Srbija će svakome pomoći da istjera nacizam – poručio je ljubitelj nacističkih saradnika četnika i veličatelj, za genocid presuđenih, Karadžića i Mladića.

A danas je i Đukanovićev šef slao ratne poruke, u kontekstu priče o Kosovu. “Mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir, ali odmah da vam kažem, predaje neće biti i pobijediće Srbija. Drznu li se da krenu u progon Srba, maltretiranje Srba, ubijanje Srba – Srbija će pobijediti, to je sve to imam da kažem“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Previous Obilježeno stradanje Bošnjaka u živom štitu na Crnom Vrhu, Prozor
Next Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

You might also like

NAŠI DANI

Zvizdić podsjetio na vrijeme kada su u Skupštini KS sjedili profesori i akademici – sistem vrijednosti je značajno opao

“Evropljani, SAD i mi smo postali imuni na ucjene i prijetnje secesijom Milorada Dodika koje su 2007, 2012. i 2013. imale svoje efekte. Tada je uspijevao kod Evropljana da izazove

NAŠI DANI

Dr. Sebija Izetbegović: U protekloj godini isplaćena su dugovanja KCUS-a u iznosu od 63,5 miliona maraka

Od ukupno 3.367 uposlenika, koliko ih je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) imao u vrijeme kada je novi menadžment, na čelu sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović, preuzeo

NAŠI DANI

Komšić: NATO odbacio konstitutivnost, pozdravljam deklaraciju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je završnu deklaraciju usvojenu na samitu NATO-a u Briselu.  – U deklaraciji ne stoji konstitutivnost naroda, na čemu su iz Hrvatske snažno insistirali.