General Dudaković: Stalno je aktuelna hajka na pripadnike Petog korpusa

General Dudaković: Stalno je aktuelna hajka na pripadnike Petog korpusa

Hapšenje Nisveta Porića i Safeta Isakovića, komandira legendarne bužimske jedinice Gazije, koja je bila u sastavu 505. viteške brdske brigade, izazvalo je nevjericu među građanima Bužima i Velike Kladuše, ali i među njihovim saborcima iz Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.atifdudakovic1

Nekadašnji general Petog korpusa Atif Dudaković je u razgovoru za Faktor prokomentarisao hapšenje njegovih nekadašnjih saboraca, izrazivši razočarenje zbog ovog događaja.

– Stalno je aktuelna hajka na pripadnike Petog korpusa, a ovaj slučaj je samo nastavak te hajke. Nadležni organi trebaju činjenično dokazati šta su ti ljudi uradili, gdje su uradili i da li su počinjeni neki zločini. Meni je žao svakog pripadnika Petog korpusa, a naročito onih koji su bezrezervno ugrožavali svoje živote za odbranu BiH – kazao je Dudaković za Faktor.

Podsjećamo, 505. viteška brdska brigada nosi velike zasluge za odbranu Krajine od agresorske vojske, ali i pristalica Fikreta Abdića.

– Ta jedinica, odnosno ta brigada, odigrala je veoma značajnu ulogu u odbrani našeg naroda i naše države. Dali su ogroman doprinos u borbi protiv agresora, ali i domaćih izdajnika. Treba spoznati činjenicu u kakvim smo se uvjetima mi borili sve vrijeme, pa mi teško pada kada se događaju ovakve situacije. Moramo se sada angažirati da se pomogne tim ljudima – poručio je Dudaković.

(Faktor.ba/MiruhBosne)

Previous Prevlast Bosne nad Srbijom: Od Kulina bana do današnjih dana
Next Dževad Karahasan dobitnik nagrade "25. novembar" za životno djelo iz oblasti književnosti

You might also like

NAŠI DANI

Ivica Osim bit će sahranjen 14. maja u Sarajevu

Ivica Osim, jedan od najboljih fudbalera i trenera Bosne i Hercegovine ikada, bit će sahranjen u subotu, 14. maja, na Gradskom groblju Bare u Sarajevu, javlja AA. U Narodnom pozorištu

NAŠI DANI

Majski dani otpora u Banovićima: Obilježena godišnjica formiranje Mješovite manevarske jedinice

  Povodom Majskih dana otpora, u Banovićima je obilježen 22.april, Dan formiranja Mješovite manevarske jedinice. Ovu jedinicu činili su dobrovoljci iz: Banovića, Živinica i Lukavca.

NAŠI DANI

‘Cvijet Srebrenice’ u Saint Louisu

U dvorištu bošnjačke džamije ‘Nur’ u američkom gradu St. Louis dovršen je ‘Cvijet Srebrenice’ – simbol genocida nad Bošnjacima. Nikad ne zaboravimo srebrenički genocid! – poručuju iz St. Louis Islamic