General Grabovica: Dokumenti kojima Kebo maše po BiH su šuplji, već su bili u Hagu na provjeri

http://www.bpkg.gov.ba/media/dataimages/GRABOVICA.jpg

Grabovica: Rat protiv Bosne i Hercegovine još nije stao

General Armije RBiH Hajrudin Grabovica odbacio je svaku mogućnost da u dokumentima koje spominje odlazeći potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo ima ičega što bi moglo kompromitirati visoke funkcionere Armije Republike Bosne i Hercegovine iz vremena posljednje srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine.

Grabovica je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria otkrio kako su materijali koje Kebo dostavlja Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a za koje tvrdi da su dokazi da su visoki dužnosnici Armije RBiH prešutili navodne zločine nad Srbima tokom agresije, potpuno šuplji i da su već bili na provjeri pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Da u njima ima ičega spornog, Međunaordni sud već odavno bi reagirao, a ne bi čekao na Kebu.

– Udruženje generala Bosne i Hercegovine imalo je sastanak povodom Kebinih istupa u javnost sa navodnim dokazima o zločinima koje su generali Armije RBiH prešutjeli. Zaključili smo da se radi o posve neutemljenoj i praznoj priči Mirsada Kebe – rekao je Grabovica.

To je toliko isprazna priča da o njoj ne vrijedi ni diskutovati.

Grabovica ne želi ulaziti u motive Kebinog pokušaja da diskreditira časnu odbranu Armije BiH tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata, u kojoj je živote izgubilo stotine hiljada ljudi, no jasno je, smatra kategorčno, da su Kebini istupi još jedan pokušaj urušavanja Bosne i Hercegovine, što i jeste osnovni cilje onih koji Bosnu i Hercegovinu ne vole.
Rat je, kaže Grabovica, nastavak politike drugim sredstvima, a za mir u BiH se može kazati da je nastavaka rata drugim sredstvima.

(NAP/mb)

Previous Zbog fotografije "četnika i Vojske BiH" pokrenuta istraga u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine
Next Biserko: RS je jedini pravi ratni plijen, koji je Srbija dobila iz ratova devedesetih?

You might also like

NAŠI DANI

Namibija osuđuje bivšeg kolonijalnog vladara Njemačku zbog odbrane Izraela u predmetu ICJ za genocid

Predsjedništvo Namibije upućuje oštre kritike na račun Njemačke jer nije izvukla pouke iz genocida nad narodom Namibije. Namibija je osudila “šokantan” potez Njemačke da podrži Izrael u slučaju genocida pred Međunarodnim

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Stotinu cvjetova za ubijene i ranjene na srebreničkom školskom igralištu

Prigodnim programom danas je obilježena 31 godina od masakra na školskom igralištu u Srebrenici, kada su ubijene 74 osobe, dok je preko stotinu ranjeno u eksploziji četiri granate ispaljene s

NAŠI DANI

Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti teška, te da protivnička ekipa ima dosta kvaliteta. Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija