GODIŠNJICA MINIRANJA MOSTA U BRČKOM: Za ubistvo preko 100 civila niko nije odgovarao

GODIŠNJICA MINIRANJA MOSTA U BRČKOM: Za ubistvo preko 100 civila niko nije odgovarao

-Na mostu u trenutku eksplozije bilo je sigurno više od 150 ljudi koji su željeli svojim kućama u BiH.

Naša je sreća što smo u trenutku eksplozije bili gotovo na kraju mosta, pa nas je detonacija bacila na teritoriju BiH. Nikada ne možemo zaboraviti prizor komada rastganih tijela po krovovima kuća i leševe koji plutaju Savom- riječi su slučajno preživjelih tog jutra 30 aprila 92 braće Izudina i Edhema Mahovkića.

Piše: Admir KADRIĆ 

Predsjednik Udruženja porodica nestalih, nasilo odvedenih i ubijenih Bošnjaka u Brčkom Ramiz Ahmetović je kazao da je ovim činom zvanično i započela agresija na Brčko.

-Mi iskazujemo svoje oštro negodovanje spram činjenice da niko za ove zločine i ubistvo preko 100 civila nije odgovarao niti procesuiran pred sudovima Distrikta, a dobro se zna da su most u zrak digli Niški specijalci u saradnji sa domaćim snagama- kaže Ahmetović.

Zvaničnici distrikta iz reda Bošnjaka i Hrvata su danas bili u koloni od više stotina Brčaka, a gradonačelnik Anto Domić je rekao da se svi zločini počinjeni u Brčkom moraju procesuirati i zločinci kazniti.

-Među njima je svakako jedan od najvećih ovaj na mostu-kazao je Domić.

Dogradonačelnik Esed Kadrić, naglasio da je i današnje okupljanje potvrda da se zločin neće zaboraviti te da ćemo insistirati na procesuiranju i kažnjavanju zločinaca.

most-godisnjica-30-4-2015 13most-godisnjica-30-4-2015 4

most-godisnjica-30-4-2015 14

most-godisnjica-30-4-2015 22most-godisnjica-30-4-2015 21most-godisnjica-30-4-2015 19most-godisnjica-30-4-2015 18most-godisnjica-30-4-2015 1

(otisak.ba/mb)

Previous EVO FRANJE I BOBANA: "Stari most su srušile kiše, sam je pao!"
Next Šta bi Evropa trebala naučiti od Bosne

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena sedma godišnjica smrti generala Rasima Delića

Članovi porodice, prijatelji i predstavnici vlasti danas su se, u povodu sedme godišnjice od smrti, prisjetili armijskog generala Rasima Delića koji je bio komandant Generalštaba Armije Republike Bosne  i Hercegovine. 

NAŠI DANI

Ahmetović o pozivu Grujičića: ‘95. su pozivali poštene Bošnjake, nisu preživjeli

Sadik Ahmetović iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” kazao je za N1 kako su danas dobili podršku predsjednika svih političkih stranaka koje imaju vlast na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini,

NAŠI DANI

U Tuzli skup podrške Ukrajini, u Banjaluci proruski skup

Veliki broj građana, aktivista, intelektualaca okupili su se danas u Tuzi kako bi iskazali podršku Ukrajini, pozvali na mir u Evropi i Bosni i Hercegovini. U isto vrijeme, u Banjaluci,